CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Partisinin Yeni Istanbul Il Binasinin Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Bu ülkenin var olan bütün sorunlarina talibiz. Bizim üstlendigimiz görev tarihsel bir görevdir' 'Ama bir binaya sahip olmanin çok ötesinde, yasadigi ülkeye sahip olmak çok daha degerlidir. Biz yasadigimiz ülkeye de sahip çikacagiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bu ülkenin var olan bütün sorunlarina talibiz. Bizim üstlendigimiz görev tarihsel bir görevdir" dedi.

CHP'nin Sariyer Huzur Mahallesi'ndeki yeni Istanbul il binasi törenle açildi.

Törende konusan Kiliçdaroglu, yeni binanin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Son kurultayda 5 temel sorundan söz ettigini ve bu sorunlarin çözülmesi gerektigini söyleyen Kiliçdaroglu, "Bunlari çözmek için de güçlü bir irade ve halkin destegine ihtiyacimiz var. Binalar güzel olabilir, ben bazen yeni bina alindiginda yol arkadaslarima sunu söylerim; 'Bina güzel ama sakin içeride fazla oturmayin, bizim görevimiz disarida.' Hangi partiden olursa olsun her vatandasimin benim basimin üstünde yeri var" diye konustu.

Kiliçdaroglu, zaman zaman partilerinin kapatildigini ancak yine de CHP'nin köklü bir parti oldugunu, 2023'te 100 yili tamamlayacaklarini kaydetti.

Yeni bir binaya sahip olmanin önemine isaret eden Kiliçdaroglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Ama bir binaya sahip olmanin çok ötesinde yasadigi ülkeye sahip olmak çok daha degerlidir. Biz yasadigimiz ülkeye de sahip çikacagiz. Bizim bireysel talebimiz olamaz. Bu ülkenin var olan bütün sorunlarina talibiz. Bizim üstlendigimiz görev tarihsel bir görevdir. Bu görevi üstlenen kisiler siradan insanlar degildir. CHP'li olmak siradan bir partili olmanin çok ötesindedir."

Açilis törenine, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, eski CHP Genel Baskani Altan Öymen, eski Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Nurettin Sözen ve partililer katildi.
Kaynak: AA