Bilecik'te Ilkögretim Haftasi Kutlandi

Bilecik'te, 2021-2022 egitim ve ögretim yili Ilkögretim Haftasi kutlama programi, Ertugrul Gazi Ilkokulunda gerçeklestirildi.

Ertugrul Gazi Ilkokulu Müdürü Yilmaz Benlice, törende yaptigi konusmada, ilkögretim kurumlarinin; okuma, anlama, görme ve gördügünden anlam çikarma, ders alma, düsünme ve kültürün temellerinin atildigi mekanlar oldugunu söyledi.

Egitimli ve bilgili olabilmenin ilk asamasinin okuma yazmayi ögrenmekten geçtigini belirten Benlice, "Bir ülkenin gelismislik düzeyi egitimli insan sayisiyla ölçülür. Egitim camiasi olarak Bakanligimizin egitim hedefleri dogrultusunda çalismalarimizi sürdürmekteyiz. Ülkemizin gelismesi ve kalkinmasi için kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve insanliga faydali bireyler yetistirmeye gayret ediyoruz." dedi.

2. sinif ögretmen ve ögrencilerinin, 1. sinif ögretmen ve ögrencilerine "hos geldin" seremonisinin ardindan Ertugrul Gazi Ilkokulu Halk Oyunlari Ekibi gösteri sundu.

Siniflari gezerek ögrencilerle sohbet eden Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroglu, egitim ve ögretim yilinin basarili ve iyi sonuçlanmasi temennisinde bulundu.

Ögrencilere, Kovid-19 salgini ile mücadelede asinin önemini anlatan Kadiroglu, "Sizler bizim gelecegimizsiniz. Alacaginiz egitim yakin gelecekte memleketimizin büyük basarilar elde etmesine vesile olacaktir. Ögrenciler olarak bizi yetistiren ögretmenlere ve ailelerimize ve ülkemize sorumlulugumuz karsisinda iyi bir insan olarak kendimizi yetistirme mecburiyetimiz var." diye konustu.

Törene, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, okul müdürleri ve diger davetliler katildi.

Kaynak: AA