AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Kesir, 'Düzce'nin Hayata Dokunan Is Kadinlari' Paneline Katildi

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi ile TOBB Düzce Kadin Girisimciler Kurulu öncülügünde düzenlenen "Düzce'nin Hayata Dokunan Is Kadinlari" paneline katildi.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçeklestirilen panelde, "Kadinlarin Karar Alma Mekanizmasi" baslikli konusma yapan Kesir, kadinlara egitimde firsat esitligini saglamanin öneminden bahsetti.

Kadin istihdamini artirmaya yönelik hayata geçirdikleri projelere deginen Kesir, "Son olarak liseyi yarida birakmak zorunda kalan 20 bin kadin için egitim seferberligi baslattik. Bu konu bizim için çok önemli. Konu üzerinde istikrarli ve sürdürülebilir olmak gerekli." dedi.

Dünyada kadinlarin seçme, seçilme hakkini kazandigi ilk ülkelerden birinin Türkiye oldugunu hatirlatan Kesir, söyle konustu:

"Seçme ve seçilme hakkini 1935'te dünyadaki birçok ülkeden önce elde ettik. O dönemde parlamentoda kadin orani yüzde 4,1 idi. Bu oran cumhuriyet tarihinde 2002'ye kadar asilamadi. Çogu dönem yüzde 1 ve altina düstü. Bugün çok sükür yüzde 17. Bu oranin yüzde 25'e kadar yükselmesini hedefliyoruz. Egitimde de bu oran yillar geçtikçe artiyor. Benim üniversite yillarim olan 1985'te kiz çocuklarinin üniversiteye katilimi yüzde 7, 2002'de yüzde 13, günümüzde ise yüzde 46 seviyelerinde."

Düzce Valisi Cevdet Atay da hayatin her alaninda sevgi, fedakarlik ve üretkenligi temsil eden kadinlarin huzurlu ve saglikli bir toplumun temel tasi oldugunu ifade etti.

Sosyal dinamigin temel kaynagi olan kadinlara yapilan yatirimin gelecege yapilan yatirim oldugunu dile getiren Atay, Düzce'de kadinlarin egitimi ve istihdami için gerçeklestirdikleri önemli hizmetlerden bahsetti.

Panele, Vali Atay'in esi Elçin Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Serifoglu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Sahin, il protokol üyeleri ve davetliler katildi.

Kaynak: AA