'3 Bin Afgan'in Türkiye Cumhuriyeti Vatandasi Yaptirildigi' Iddiasina Yalanlama

Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü: 'ABD'nin, bedeli karsiliginda 3 bin Afgan'i, Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yaptirdigi yönünde iddialar kesinlikle dogru degildir' 'Iddia edildigi gibi Türk vatandasligi mevzuatina göre taksitle ödeme usulü ile herhangi bir sekilde vatandaslik kazanilmasi mümkün degildir'.

Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü, "ABD'nin, bedeli karsiliginda 3 bin Afgan'i Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yaptirdigi" yönündeki iddialarin dogru olmadigini bildirdi.

Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada, Türk Vatandasligi Kanunu'na göre, yabancinin, "Türkiye'de 5 yil kesintisiz geçerli ikamet izniyle bulunmasi veya bir Türk vatandasi ile 3 yil evli olmasi ya da Cumhurbaskaninca belirlenen kapsam ve tutarda yatirim gerçeklestirmesi halinde bizzat kendisi veya resmi vekili ile basvurmasi üzerine milli güvenlik ve kamu düzeni bakimindan engel bir hali bulunmamasi" sartiyla Türk vatandasligini kazanabildigi hatirlatildi.

"ABD'nin, bedeli karsiliginda 3 bin Afgan'i Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yaptirdigi" yönünde iddialarin dogru olmadigi belirtilen açiklamada, ayrica iddia edildigi gibi, Türk vatandasligi mevzuatina göre, "taksitle ödeme usulü" ile herhangi bir sekilde vatandaslik kazanilmasinin mümkün olmadigi bildirildi.

Açiklamada ayrica, "Kaynagi belli olmayan, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmayan iddialari kamuoyu ile paylasarak, kurumlari rencide etmek, itibarini zedelemek ve milletimizi bu asilsiz bilgiler ile yaniltmak kabul edilebilir degildir. Daha önce de benzer iddialar defalarca kez ortaya atilmis, tüm bu asilsiz iddialar somut belge ve veriler ile çürütülmüstür." ifadesine de yer verildi.
Kaynak: AA