Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar Aksehir'de Açiklamasi

'Türkiye büyük bir devlet, Türkiye güçlü bir devlet ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti de her zaman Türk insanina güvenmis, Türk insaniyla beraber olmak istemistir. Buradan bu duygularla tüm Aksehir ve Tüm Türkiye halkina tesekkür ediyorum'

Konya Valiligi ve Büyüksehir Belediyesinin davetlisi olarak Konya'ya gelen Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Aksehir ilçesini ziyaret etti.

Iki günlük bir ziyaret çerçevesinde katildigi program sonrasi Kütahya'dan Aksehir'e gelen konuk Cumhurbaskani Ersin Tatar'i ilçe merkezine girisinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya milletvekilleri Orhan Erdem, Esin Kara, Aksehir Belediye Baskani Dr. Salih Akkaya, Aksehir Cumhuriyet Bassavcisi Abdülhamit Turgut, Ilçe Garnizon Komutani Albay Tolga Yuvali ile çok sayida vatandas alkislarla karsiladi.

Mehteran esliginde yapilan karsilamada konusan Cumhurbaskani Tatar, 1571 yilinda Osmanlinin Kibris'i fethi sonrasi adanin Türklestirilmesi için Kibris'a Aksehir'den çok sayida vatandasini gönderdigini animsatarak atalarinin topraklarinda olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a, Türk Hükümetine ve Türk halkina tesekkür ederek, "Iyi ki varsiniz diyen" Tatar sözlerini söyle sürdürdü:

"Hamdolsun bugünlere kadar geldik, biliyorsunuz, 1974'te, 20 Temmuz sabahinda Mehmetçigin adaya ayak basmasiyla Kibrisli Türkler adada bagimsizligina ve özgürlügüne kavusmustur. Simdi de güçlenen bir Türk devleti olarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye büyük bir devlet, Türkiye güçlü bir devlet ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti de her zaman Türk insanina güvenmis, Türk insaniyla beraber olmak istemistir. Buradan bu duygularla tüm Aksehir ve Tüm Türkiye halkina tesekkür ediyorum."

Daha sonra halk oyunlari gösterisini bir süre izleyen Tatar, daha sonra tarihi arastayi gezerek kendisine ikram edilen yöresel helvadan yedi, Rüstü Bey Hani'nda Türk kahvesi içti.

Daha sonra onuruna verilen yemege katilan Kibris Cumhurbaskani Tatar, Konya'ya hareket etti.

Kaynak: AA