Irak'taki CHP Heyeti Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi Baskani Hasan Turan Ile Görüstü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici, beraberindeki heyet ile Irak Türkmen Cephesi Baskani Hasan Turan ile bir araya geldi.



CHP Genel Baskan Yardimcisi Salici, görüsme sonrasi AA muhabirine yaptigi açiklamada, Irak ziyareti kapsaminda Kerkük'e gelmeyi ve Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ile görüsmeyi özellikle istediklerini ifade etti.

Irak genelinde ve Kerkük'te yasayan Türkmenlerin sorunlari olduguna dikkat çeken Salici, bu sorunlarin Türk kamuoyu ve diger siyasi partiler tarafindan daha iyi anlasilabilmesi ve Türkiye'nin yüzünü Kerkük, Türkmen ve Türkmenlerin yasadiklari sorunlara çevirebilmesi için burada olduklarini aktardi.

Türkmenlerin yasadiklari sorunlarin tüm Türkiye'de herkesi ilgilendirdigini kaydeden Salici, bu sorunlarin çözümü için herkesin bir katki sunmasi gerektigi kanaatinde olduklarini ve CHP olarak da bu katkiyi sunmak için Kerkük'te olduklarini dile getirdi.

Salici, Irak'in istikrari, Türkmenlerin huzur bulmasi, diger toplumsal kesimler Arap ve Kürtlerin bir arada yasamasi için ellerinden gelen katkiyi sunmaya devam edeceklerini söyledi.

CHP heyetini Kerkük'te agirlamaktan memnuniyet duyduklarini belirten Irak Türkmen Cephesi Baskani Turan, Irak'taki siyasi, ekonomik ve güvenlik konularini görüstüklerini ifade etti.

Türkiye ve Irak iliskilerinin bölge için önemli olduguna vurgu yapan Turan, Türkiye'deki diger partilerin de Irak'i ziyaret etmesini ve Türkmenlerin durumunu yakindan takip etmesini istedi.

Kaynak: AA