Futbol Açiklamasi FIFA 2022 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri

Elemelerde besinci hafta 12 maçla sona erdi Deplasmanda Isviçre ile golsüz berabere kalan Italya, yenilmezlik serisini 36 maça çikararak futbol tarihinde bu alanda yeni rekorun sahibi oldu.

FIFA 2022 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri'nin besinci haftasi, bes grupta oynanan maçlarla tamamlandi.

Öne çikan maçlarda, B Grubu'nda Ispanya, konuk ettigi Gürcistan'i Jose Gaya, Carlos Soler, Ferran Torres ve Pablo Sarabia'nin aglari sarsmasiyla 4-0 yendi.

C Grubu'nda son Avrupa sampiyonu Italya, Jorginho'nun penalti kaçirdigi maçta deplasmanda Isviçre ile golsüz berabere kaldi. Yenilmezlik serisini 36 maça çikaran Italya, futbol tarihinde bu alanda yeni rekorun sahibi oldu.

E Grubu'nda Galler, yildiz oyuncusu Gareth Bale'in ikisi penaltidan olmak üzere attigi 3 golün yardimiyla deplasmanda Belarus'u 3-2 maglup etti.

Ayni grupta Belçika ise agirladigi Çekya'yi Romelu Lukaku, Eden Hazard ve Alexis Saelemaekers'in golleriyle 3-0'la geçti.

I Grubu'nda Ingiltere, konuk ettigi Andorra'yi Jesse Lingard (2), Harry Kane (penalti) ve Bukayo Saka'nin fileleri havalandirmasiyla 4-0 yendi.

Polonya ise San Marino deplasmanindan Robert Lewandowski (2), Karol Swiderski, Karol Linetty ve Adam Buksa'nin (3) golleriyle 7-1 galip ayrildi.

J Grubu'nda ise Almanya, agirladigi Ermanistan'i Serge Gnabry (2), Marco Reus, Timo Werner, Jonas Hofmann ve Karim Adeyemi'nin aglari sarsmasiyla 6-0 maglup etti.

Maçlarda alinan sonuçlar söyle:

- B Grubu

Kosova-Yunanistan: 1-1

Ispanya-Gürcistan: 4-0

- C Grubu

Bulgaristan-Litvanya: 1-0

Isviçre-Italya: 0-0

- E Grubu

Belarus-Galler: 2-3

Belçika-Çekya: 3-0

- I Grubu

Arnavutluk-Macaristan: 1-0

Ingiltere-Andorra: 4-0

San Marino-Polonya: 1-7

- J Grubu

Izlanda-Kuzey Makedonya: 2-2

Almanya-Ermenistan: 6-0

Romanya-Lihtenstayn: 2-0
Kaynak: AA