Pazaryeri'nin Kurtulusunun 99'Uncu Yil Dönümü Kutlandi

Pazaryeri'nin düsman isgalinden kurtulusunun 99'uncu yil dönümü dolayisiyla Hükümet Konagi önünde tören düzenlendi.

Tören, Atatürk Aniti'na çelenklerin birakilmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin, programda yaptigi konusmada, su ifadeleri kullandi:

"Bu topraklari bize vatan yapan tarihi gerçekleri bilmeden yeni bir gelecek insa edemeyiz. Tarihe baktigimizda, acilarimizi, çilemizi yoguran, topraklari bize vatan yapan, bu topraklarin gerçek sahipleri, büyük ecdadimizi minnet ve sükranla yad etmek gayesiyle toplandik. Bu kutlama onlarin acilarini hissedip, milli sairimiz Mehmet Akif'in, 'Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmayi nasip etmesin' suurunda bir kutlamadir. Bu suuru canli tutmaktan baska bir gayemiz ve gayretimiz olamaz. Pazaryeri’nin düsman isgalinden kurtulusunun 99'uncu yilinda, milletimize essiz zaferler kazandiran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bagimsizlik ve hürriyet ugruna canlarini feda eden ve 15 Temmuz darbe kalkismasinda demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek ihanet ayaklanmasina karsi durarak, 'Tek vatan, tek millet, tek bayrak' ugruna mücadele eden aziz sehitlerimizi, gazilerimizi sükran ve saygiyla aniyor, Allah bize ve gelecek nesillere bu topraklarimizin bir daha isgal edildigini göstermesin."

Pazaryeri Avcilar Kulübünce ilçenin kurtulusu canlandirildi. Mehter, halk oyunu ve kick boks gösterileriyle tamamlanan etkinligin ardindan katilimcilara yemek ikram edildi.

Törene, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci, CHP Bilecik Milletvekili Yasar Tüzün, Pazaryeri Kaymakami Ferhat Altay, Il Genel Meclisi Baskani Osman Yilmaz, Bayirköy Belediye Baskani Mustafa Yaman, Bozüyük Belediye Baskan Yardimcisi Ali Sahinoglu, AK Parti Il Baskani Serkan Yildirim, daire amirleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA