Mus'taki Okullar Yüz Yüze Egitime Hazir

Mus'ta yüz yüze egitimin yapilacagi 672 okul, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi alinan tedbirlerle egitime hazir hale getirildi.



Il Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, 2021-2022 egitim ögretim yili öncesinde okullardaki son hazirliklari denetledi.

Yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan ve eksikliklerin tamamlanmasi talimati veren Kivanç, gazetecilere, Saglik ve Milli Egitim bakanliklarinca belirlenen tedbirlerin yerine getirilmesi konusunda gereken hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Kentteki tüm okullarda yarin baslayacak tam zamanli yüz yüze egitime hazir olduklarini belirten Kivanç, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda mobil onarim ve mobil temizlik ekiplerince hazir hale getirilen okullarin ögrencileri bekledigini aktardi.

Kitaplarin dagitildigini, maske ve dezenfektanlarin hazirlandigini bildiren Kivanç, sunlari kaydetti:

"2021-2022 egitim-ögretim yilina 672 okulda 6 bin 170 ögretmen ve 114 bin 101 ögrenciyle egitimin bütün kademelerinde faaliyete baslayacagiz. Bu süreçte Il Saglik Müdürlügümüzle koordineli olarak saglik hizmetlerimizi de en güzel sekilde takip edip, gerekirse bütün önlemleri onlarla birlikte alacagiz. Bütün okullarimizda gerekli olan maske, dezenfektan ihtiyaçlarini karsiladik. Kurdugumuz mobil onarim ve mobil temizlik ekiplerimizle 672 okulumuzu yüz yüze egitim-ögretime hazirladik. Kentte görev yapan ögretmenlerimizin asilama orani Türkiye ortalamasinin üzerinde. Bu bizi mutlu etmektedir. Bakanligimizin gönderdigi kitaplari okullarimiza dagittik. Pazartesi günü ögrencilerimiz oturduklari sirada kitaplari hazir bulacaklar."

Kivanç'a, sube müdürleri Ismail Arslan ve Nedim Öner eslik etti.

Kaynak: AA