Istanbul Valisi Yerlikaya'dan 2021-2022 Egitim Ve Ögretim Yili Mesaji Açiklamasi

'Egitim, sadece bugünümüzü degil, yarinlarimizi da aydinlatan çok güçlü bir mesale. Koronavirüs salgininin bu mesaleyi söndürmesine ve egitim hayatimizi sekteye ugratmasina izin vermeyecegiz. Kovid19 gelecegimizi bizden alamayacak' 'Tam 6 bin 748 okulumuz, adeta bir çiçek bahçesi gibi civil civil çocuklarimizin sesleriyle dolacak. Bizler yüz yüze egitime ara vermemek için tedbirlerimizi aldik'

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Egitim, sadece bugünümüzü degil, yarinlarimizi da aydinlatan çok güçlü bir mesale. Koronavirüs salgininin bu mesaleyi söndürmesine ve egitim hayatimizi sekteye ugratmasina izin vermeyecegiz. Kovid-19 gelecegimizi bizden alamayacak." dedi.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi videolu paylasimda, yarin ders zilinin büyük bir coskuyla yeniden çalacagini hatirlatarak, 2021-2022 egitim ve ögretim yilinda herkese basarilar diledi.

Istanbul'da 2 milyon 696 bin 692 ögrenci ve 154 bin 407 ögretmenin yeniden ders basi yapacagini bildiren Yerlikaya, 2021 yili içinde Istanbul'a 36 yeni okulun kazandirildigi, 68 okulun güçlendirildigi, 99 okulun ise insaatinin devam ettigi bilgisini verdi.

Vali Yerlikaya, mesajinda sunlari kaydetti:

"Tam 6 bin 748 okulumuz, adeta bir çiçek bahçesi gibi civil civil çocuklarimizin sesleriyle dolacak. Bizler yüz yüze egitime ara vermemek için tedbirlerimizi aldik. Ancak benim de bir vali olarak degil, bir veli, bir baba olarak sizlerden çok önemli bir ricam var. Anne-babalarimiz, ögretmenlerimiz, servis soförlerimiz, hizmetlilerimiz, kantincilerimiz, güvenlik görevlilerimiz, altini çizerek ifade etmek istiyorum ki salgina karsi en büyük gücümüz, asi. Eger hala bugüne dek asilarini yaptirmayanlar varsa, lütfen artik yaptiralim. Birinci doz asisini yaptiran kardeslerim, asilarinizi lütfen tamamlayalim."

Maske, mesafe ve temiz kurallarindan ödün verilmemesi tavsiyesinde bulunan Yerlikaya, spor yapilmasi önerisini de dile getirdi.

Yerlikaya, sözlerini "Egitim, sadece bugünümüzü degil, yarinlarimizi da aydinlatan çok güçlü bir mesale. Koronavirüs salgininin bu mesaleyi söndürmesine ve egitim hayatimizi sekteye ugratmasina izin vermeyecegiz. Kovid-19 gelecegimizi bizden alamayacak." seklinde tamamladi.
Kaynak: AA