34. TUFAG Uluslararasi Halk Danslari Festivali Sona Erdi

Yalova'daki festival kapsaminda düzenlenen 22. Altin Karanfil Halk Danslari Yarismasi’ni Ukrayna ekibi kazandi

Yalova Turizm Folklor Arastirma Gelistirme Gençlik ve Spor Kulübü Dernegince (TUFAG) bu yil 34'üncüsü düzenlenen Uluslararasi Halk Danslari Festivali, 22. Altin Karanfil Halk Danslari Yarismasi ile sona erdi.

Festival kapsaminda Baris Manço Açik Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen Altin Karanfil Halk Danslari Yarismasi, renkli görüntülere sahne oldu. Yarismaya Almanya, Endonezya, Karadag, Senegal ve Ukrayna’dan gelen folklor ekipleri katildi.

TUFAG Baskani Aydin Altiparmak, pandemi nedeniyle bu yil festivali sadece 5 ülkenin katilimiyla gerçeklestirdiklerini belirtti.

Altiparmak, festivale katki saglayan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs, Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Il Genel Meclisi Baskani Hasan Soygüzel, Altinova Belediye Baskani Metin Oral ve Termal Belediye Baskani Sinan Acar'a plaket takdim etti.

- Yarismaya katilan ekipler gösterilerini sahneledi

Yarismanin jürisinde Izmir Devlet Türk Dünyasi Müzik ve Dans Toplulugu Sanatçisi Kamil Kaya, KKTC Halk Danslari Federasyonu Baskani Özlem Kadiraga, Kültür Bakanligi Sanatçisi ve Genel Sanat Koordinatörü Sinasi Pala, eski Bulgaristan Devlet Halk Danslari Koreografi Ivan Dimitrov ile eski Ege Üniversitesi Halkoyunlari Ögretim Üyesi Abdurrahim Karademir yer aldi.

Yarismada Ukrayna ekibi birinci, Endonezya ikinci, Karadag da üçüncü oldu. Otantik Kostüm Yarismasi'nin birinciligini ise Endonezya elde etti.

Programda, ev sahibi oldugu için yarismaya katilmayan TUFAG ekibi, Karadeniz ve Ege yörelerine ait oyunlarini sahneledi.

CHP Istanbul Milletvekili Ilhan Kesici, dans yarismasini kazanan Ukrayna ekibine ödülünü takdim etti.

Programa Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Il Emniyet Müdürü Göksel Topaloglu da katildi.
Kaynak: AA