Fas Isçi Sendikalari Konfederasyonu'ndan Seçimlere Yogun Katilim Çagrisi

Fas Isçi Sendikalari Konfederasyonu (UMT), 8 Eylül'de yapilmasi planlanan genel ve yerel seçimlere yogun katilim çagrisinda bulundu.

Fas'in en büyük isçi sendikasi UMT'den, ülke çapindaki tüm üyelerine, isçilere ve yetkililere seçim çagrisi için yazili açiklama yayimlandi.

Açiklamada, ülkedeki tüm isçilere, sorumlulara anayasal haklarini yerine getirme ve siyasi hayatin önemli bir adimi olan seçimlere yogun katilim gösterme çagrisi yapildi.

Konfederasyonun, geçen haziran ayinda meslek odalari seçiminde UMT'ye saldiran kesimlere karsi koymak için seçimlere katilacagi ifade edilirken, söz konusu kesimlerle ilgili bilgi verilmedi.

Fas'ta 8 Eylül'de genel ve yerel seçimler yapilacak.

Ülkede seçim yarisinda öne çikmasi beklenen partiler arasinda Adalet ve Kalkinma Partisi (PJD), Tarim Bakani Aziz Ahnus liderligindeki Milli Bagimsizlar Birligi (RNI), Asalet ve Çagdaslik Partisi (PAM) ile Istiklal Partisi yer aliyor.

Mevcut koalisyon hükümeti PJD (125 milletvekili), RNI (37 milletvekili), Halk Hareketi (27 milletvekili), Sosyalist Birlik (20 milletvekili) ve Anayasal Birlik (23 milletvekili) partilerinden olusuyor. Muhalefet kanadinda ise PAM (102 milletvekili), Istiklal Partisi (46 milletvekili), Ilerleme ve Sosyalizm (12 milletvekili), Sol Federasyon (2 milletvekili) yer aliyor.

Kaynak: AA