Ankara'da Sakarya Zaferi'nin 100'Üncü Yili Etkinligi Düzenlendi

Sakarya Zaferi'nin 100'üncü yili dolayisiyla Ankara'da "Dirilis Yolu Yürüyüsü: Bu Yolun Sonu Istiklal" etkinligi düzenlendi.

Kent Konseyi ile Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi'nin organizasyonuyla gerçeklestirilen program, Polatli Halide Edip Adivar ve Milli Mücadele Kadin Kahramanlari Müzesi önünden baslayip 12. Grup Sehitligi'nde sona erdi.

Programa, Ankara Vali Yardimcisi Ediz Sürücü, Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Polatli Belediye Baskani Mürsel Yildizkaya, Ankara Ticaret Odasi Baskani Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odasi Baskani Nurettin Özdebir ile tarih profesörü, arastirmaci, yazar Tufan Gündüz katildi.

Vali Yardimcisi Ediz Sürücü, burada yaptigi konusmada, Sakarya Meydan Muharebesi'ni hatirlamak, sehitleri anmak ve genç nesillere bu muharebenin önemini anlatmak için bir arada olduklarini söyledi.

Polatli ve Haymana ilçelerinde, 22 gün 22 gece süren muharebe dolayisiyla hazirlanan etkinliklerin 13 Eylül'e kadar devam edecegini belirten Sürücü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ile sehit ve gazileri andi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ise Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hatti müdafaa yoktur, sathi müdafaa vardir. O satih, bütün vatandir. Vatanin her karis topragi, vatandasin kaniyla islanmadikça, terk olunamaz." talimatini hatirlatarak, bu sözün yalnizca bir savas taktigi degil ülkenin gelecegi ve nesillerin mutlulugu için bir yol haritasi oldugunu ifade etti.

Yavas, "Kuskusuz ayni hatta olmamiz ayni düsüncede olmamizi gerektirmiyor. Bizler, farkli düsüncelere, farkli bakis açilarina, sosyolojilere kendimizi yakin hissedebiliriz ancak topraklarimiz ve hürriyetimiz, istikbalimiz söz konusu oldugunda ben olmaktan çikip biz olmanin faziletini yine en iyi bilen milletiz." dedi.

Kaynak: AA