28. Uluslararasi Aspendos Opera Ve Bale Festivali 4. Murat Operasiyla Basladi

Kültür ve Turizm Bakanliginca Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen 28. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali, 4. Murat operasiyla basladi.

Bu yil iki opera, bir bale ve iki konser olmak üzere 5 etkinligin gerçeklestirilecegi festivalin açilis eseri olan 4. Murat operasi, Aspendos Antik Tiyatrosunda sahnelendi.

Eseri, yerli ve yabanci çok sayida sanatseverin yani sira Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz da izledi.

Sultan 4. Murat Han'in yasami, annesi Kösem Sultan ile iliskileri ve dönemsel, tarihi olaylardan esinlenilen konusu ile Türk opera repertuvarinda önemli bir yere sahip olan, Türk besteci Okan Demiris imzasi tasiyan eser izleyenlere keyifli saatler yasatti.

Librettosu Turan Oflazoglu'na ait üç perdelik operanin rejisörlügü ise Haldun Özörten tarafindan yapildi. Orkestra sefi Hakan Kalkan ve koro sefi Mahir Seyrek yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi ile Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarinin eslik ettigi, dekor tasarimi Özgür Usta, kostüm tasarimi Gazal Erten, isik tasarimi Mustafa Eski'ye ait eser izleyenlerden büyük alkis aldi.

- Festival programi

Festival kapsaminda 10 Eylül Cuma saat 21.00'de Giacomo Puccini'nin ünlü eseri "Madama Butterfly" operasi, 15 Eylül saat 21.00'de "3 soprano, 3 tenor" konseri, 18 Eylül'de ise "Pandemic" balesi sahnelenecek.

Festival, 23 Eylül'de orkestra sefi Zdravko Georgiev Lazarov yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasi esliginde, solist sanatçilarin seslendirecegi "Gala Konser" ile sona erecek.

Kaynak: AA