Cep Telefonlarinin Satisinda Yeni Gelisme Açiklamasi KDV Yüzde 1'E Indi

Yenilenmis ürün nitelikli cep telefonlarinin KDV oraninin yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesine iliskin karar Resmi Gazete’de yayimlandi.

Cep Telefonlarinin Satisinda Yeni Gelisme Açiklamasi KDV Yüzde 1'E Indi
Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Deger Vergisi Oranlarinin Tespitine Iliskin Kararda Degisiklik Yapilmasina dair karar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlandi.

Karara göre, 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile yürürlüge konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Deger Vergisi Oranlarinin Tespitine Iliskin Kararin eki I sayili listeye ek yapildi. Söz konusu listeye "Yenilenmis Ürünlerin Satisi Hakkinda Yönetmelik" kapsaminda en az bir yil öncesine iliskin data, ses ya da kisa mesaj kullanim trafigi bulunan kullanilmis cep telefonlarinin yenilenmek ve sertifikalandirilmak kaydiyla yenileme merkezleri ve yetkili saticilar tarafindan yenilenmis ürün garantisi verilerek teslimleri (Mükelleflerin, indirimli orana tabi islemlerine ait iade hesabina, bu kapsamda teslim ettikleri mallar nedeniyle yüklendikleri vergiler dâhil edilmez) eklendigi belirtildi. Karar yayimi tarihini izleyen aybasindan itibaren yürürlüge girer.

(Mehmet Kalay /IHA)
Kaynak: İHA