Ekvador'da Cezaevinde Çeteler Arasindaki Çatismada 24 Kisi Öldü, 48 Kisi Yaralandi

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, cezaevinde çeteler arasinda çikan çatismada ilk belirlemelere göre 24 kisinin öldügü, 48 kisinin yaralandigi bildirildi.

Ülkenin Guayaquil kentindeki Litoral hapishanesinde, çeteler arasindaki liderlik mücadelesinden kaynaklanan çatisma çikti.

Hapishane yetkililerinin açiklamasina göre, rakip çeteler arasinda sabah saatlerinde baslayan çatismalarda, 5 mahkumunun kafasinin kesilerek, digerlerinin ise kesici maddelerle öldürüldügünü belirtti.

Ilk belirlemelere göre 24 kisinin öldügü, 48 kisinin yaralandigi olaylari kontrol altina almak üzere çok sayida polis ve askeri birligin cezaevine ulastigi bilgisi paylasildi.

Bölge sakinlerinin sosyal medyada paylastigi videolarda, çok sayida mahkumun çatilara çiktigi, cezaevinden ise silah ve patlama seslerinin geldigi duyuldu.

Yerel basinda çikan habere göre, çatisma Los Lobos ve Tiguerones çetelerine mensup üyelerin bulundugu 8 ve 9 numarali koguslarda basladi.

- Ekvador'da cezaevi sorunu

Ülkede 23 Temmuz'da iki ayri cezaevinde mahkumlar arasinda çikan isyanda 21 kisi ölmüs, 35 kisi yaralanmisti.

Yaklasik 38 bin tutuklu ve hükümlünün bulundugu Ekvador cezaevlerinde, çeteler arasinda çikan olaylar zaman zaman isyanla sonuçlaniyor.

Ülkede 24 Subat'ta 3 sehirde ayni anda çikan isyanlarda da 80 mahkum hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA