Vali Dagli Açiklamasi 'Su An Sadece Kismi Sinif Karantinalari Uygulaniyor'

SAMSUN – Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, okullarda pozitif vakalar olmakla birlikte su an sadece kismi sinif karantinalari uygulandigini ve durumun kontrol edilebilir durumda oldugunu söyledi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Su An Sadece Kismi Sinif Karantinalari Uygulaniyor'
2021-2022 egitim-ögretim yilinin baslamasinin ardindan geçen 3 haftalik süreç içerisinde Samsun genelindeki okullarda ortaya çikan korona virüsü vakalarinin son durumu, asilama çalismalari ve uygulanan güvenlik tedbirlerinin görüsüldügü Egitim Degerlendirme Toplantisi, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin baskanliginda, ilgili kurum müdürleri ve 17 ilçe milli egitim müdürünün katilimiyla gerçeklestirildi.

Yüz yüze egitimin bir daha asla kesintiye ugramamasi ve gelecegin teminati ögrencilerin okullarindan uzak kalmamasi için gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Dagli, okullarda pozitif vakalar olmakla birlikte su an sadece kismi sinif karantinalari uygulandigini ve durumun kontrol edilebilir durumda oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

“Okul servislerinden kantinlere ve siniflara kadar maske, mesafe ve temizlik kurallarina riayet edilmesi konusunda gerekli tedbirler alindi. Ancak burada; ögrenci velilerimiz basta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine önemli bir sorumluluk düsüyor. Samsun’da bugün itibariyla ilk doz asilamada yüzde 86,7, ikinci dozda ise yüzde 71 oranina ulastik ama bu oranlari en kisa sürede çok daha yukarilara çikarmamiz gerekiyor. Bunun için kiymetli vatandaslarimizi bundan önce oldugu gibi bundan sonra da asilama çalismalarina destek olmaya davet ediyor, halen büyük bir öneme sahip olan maske, mesafe ve temizlik kurallarindan asla taviz vermemelerini özellikle istirham ediyorum.”
Kaynak: İHA