Tuncel Kurtiz Vefatinin 8'Inci Yilinda Edremit'te Anildi

Sanatçi Tuncel Kurtiz, ölümünün 8’inci yilinda Balikesir’in Edremit ilçesindeki kabri basinda düzenlenen programla anildi.

Tuncel Kurtiz Vefatinin 8'Inci Yilinda Edremit'te Anildi
Tiyatro ve sinema sanatçisi Tuncel Kurtiz, Kazdaglari’nin eteklerindeki kirsal Çamlibel Mahallesi’ndeki mezari basinda anildi. Düzenlenen anma programina Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, Baskan Yardimcilari Tayfun Gerkus ve Kürsad Saran, CHP Edremit Ilçe Baskani Deniz Onur Özcan, CHP önceki dönem Balikesir Milletvekili Mehmet Tüm, oyuncu Reha Özcan ve sevenleri katildi.

Anma etkinliginde sanatçinin sesinden siir dinletileri yapildi. Duygu dolu anlar yasayan hayranlari, sanatçinin mezari basinda dua etti.

Türk sinemasinda Tuncel Kurtiz’in yerinin doldurulamayacagini ifade eden Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, “Aramizdan ayrilisinin 8’inci yilinda onu saygiyla, özlemle aniyoruz. Onun ifadesiyle ‘Herkes ölür, kimi topraga kimi yürege gömülür.’ O bizim topraklarimiza ama en önemlisi yüregimize gömülmüstür. Oynadigi karakterlerle ruhumuza isledi, sesiyle hafizamiza kazindi. Sesinin siire yakistigi bir delikanliydi. O her zaman bir aydin sorumlulugu tasidi. O bir muhalifti, belki dünyayi degistiremedi ama dünya da onu degistirmedi. Hep ezilenden yana, sömürülenden yana durdu. O bugün efsaneleriyle meshur Kazdaglari’nin eteklerinde bir efsane olarak uyuyor. Bedeni topraklarimizda, hatirasi yüregimizdedir. Hatirasini her zaman yasatacagiz, isiklar içinde uyusun” dedi.

Ardindan Kurtiz’in mezarina karanfil birakildi. Edremit Belediyesi tarafindan Çamlibel Mahallesi Muhtarligi önünde pilav ve ayran hayri da yapildi.

(Emrah Elmas/IHA)
Kaynak: İHA