Samsun'daki Arazi Anlasmazligi Cinayetinde Baba-Ogul Tutuklandi

Samsun’da evinin önünde emlakçinin agir yaralandigi, esinin de hayatini kaybettigi silahli saldiri ile ilgili adliyeye sevk edilen baba-ogul tutuklandi.

Samsun'daki Arazi Anlasmazligi Cinayetinde Baba-Ogul Tutuklandi
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi Kapakli Mahallesi’nde dün meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emlakçi Yusuf Taflan (64) evinin önünde akrabalari arasindaki arazi anlasmazligi yüzünden silahli saldiriya ugradi. Tüfek ve tabancayla açilan ates sonucu çesitli yerlerinden yaralanan Yusuf Taflan ve 2 çocuk annesi esi Fatma Özenç (59) agir yaralandi. Yaralilar 112 ekipleri tarafindan ambulansla Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Fatma Özenç hayatini kaybederken, Yusuf Taflan’in ise saglik durumunun ciddiyetini korudugu belirtildi. Emlakçi Yusuf Taflan ile esi Fatma Özenç’in resmi olarak bosandiklari ancak birlikte yasamaya devam ettikleri ögrenildi. Jandarma ekipleri olay yerinde 2 adet bos tüfek kartusu, 6 adet 9 mm çapli tabancaya ait bos kovan, 1 adet 7.65 mm çapli tabancaya ait bos kovan ele geçirdi.

Bahadir T. (22), olayin ardindan elindeki tabancayla birlikte jandarmaya giderek olayi kendisinin gerçeklestirdigini iddia ederek teslim oldu. Jandarma ekipleri, olayla ilgili Bahadir T.’nin babasi Aydin T. (42) ile amcasi Recep T.’yi (38) de yakalayarak gözaltina aldi. Jandarmadaki sorgulanmasi tamamlanan 3 kisi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Jandarmadaki verdigi ifadeyi degistiren Aydin T., arazi anlasmazligi yüzünden konusmak üzere olay yerine gidince Yusuf Taflan’in kendilerine tüfekle ates açtigini, kendisinin de tabancayla kendini korumak için ates açtigini ve yanindaki oglunun tabancayla bir el havaya ates açtigini söyledi.

Aydin T. ve oglu Bahadir T. çikarildiklari mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderilirken, Recep T. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA