Izmir Itfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, Itfaiye Haftasi etkinlikleri kapsaminda Cumhuriyet Meydani’ndaki Türk Telekom Binasi’nda bir yangin söndürme ve kurtarma tatbikati düzenledi. Senaryo geregi binanin dördüncü katinda çikan yangina dakikalar içinde müdahale eden itfaiyeciler, binada mahsur kalanlari da basarili bir operasyonla kurtardi.

Izmir Itfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat
Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, 27 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasinda kutlanan Itfaiye Haftasi etkinlikleri kapsaminda, Türk Telekom Il Müdürlügü ile ortak yangin tatbikati düzenledi.

Tatbikat kapsaminda Türk Telekom binasinin dördüncü katindaki çay ocaginda çikan yangina; merkez gruptan iki arazöz, bir merdivenli araç, bir AKS 110 kurtarma aracinin yani sira 2’si paramedik olmak üzere 14 itfaiye personeliyle müdahale edildi. Ekipler, panik halinde çatiya çikan bir kisiyi, sedyeye alarak serbest inis teknigiyle kurtardi. Yine çay ocaginda mahsur kalan bir yarali ekipler tarafindan basarili bir operasyonla kurtarildi. Daha sonra yangin, kisa sürede itfaiyeciler tarafindan kontrol altina alindi.

Acil durumlara hazirlikli olmaliyiz

Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskani Ismail Derse, Itfaiyecilik Haftasi kapsaminda tatbikatlar düzenleyerek hem yurttaslari bilinçlendirmek hem de itfaiyecilerin yaptigi çalismalara dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Bireylerin ve kurumlarin acil durumlar karsisinda, itfaiye ekipleri gelene kadar olaya müdahale edebilmelerini saglamak için bu tatbikatlarin önemli oldugunu vurgulayan Ismail Derse, sunlari söyledi: “Bütün hedefimiz yurttaslari ve isyerlerini bu tür çalismalara dahil etmek. Daha güzel, planli tatbikatlar yaparak, bu tür kurum ve kisilerin de acil durumlara karsi hazirlikli olmasini saglamak istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki tatbikat kapsaminda yurttaslara evlerinde çikabilecek olasi tüp yanginlarina müdahale yöntemleri de uygulamali olarak anlatildi.
Kaynak: İHA