Iletisim Baskani Altun'dan Azerbaycan Açiklamasi

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde milli teknoloji hamlesi ile etkin ve dönüstürücü hamlelerde bulunan, savunma sanayii ile dünya savas literatürüne etki eden ülkemiz, Karabag’da oldugu gibi her zaman bütün dost ve kardes ülkelerinin yaninda olmaya devam edecektir" dedi.

Iletisim Baskani Altun'dan Azerbaycan Açiklamasi
Iletisim Baskani Fahrettin Altun, 2. Karabag Savasi’nin birinci yil dönümü nedeniyle sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Azerbaycanlilarin yüregindeki 30 yillik hüznü büyük bir sevince dönüstüren sürecin fitilinin ateslendigi günün adinin "27 Eylül" oldugunu belirtti.

Ermenistan’in hukuksuz isgaline karsilik kardes Azerbaycan’in uluslararasi hukuktan dogan mesru haklarini kullanarak operasyon baslattigini animsatan Altun, "Ordusu ve halkiyla çok kisa sürede büyük bir destan yazarak Karabag’i özgürlügüne kavusturan kardes Azerbaycan’i ve halkinin kazandigi zaferin yil dönümünü kutluyorum. 84 milyon olarak ortak tarih ve degerleri paylastigimiz Azerbaycan’in sevincini paylasiyoruz" dedi.

Türkiye olarak her zaman bütün imkanlarla Azerbaycan’in yaninda olduklarini vurgulayan Altun, sunlari kaydetti:

"Verdigimiz güçlü destege en önemli unsur olan savunma sanayimizin sahadaki oyun degistirici etkisi, Libya ve Suriye’den sonra Karabag’da da zafere giden süreçte en önemli faktörlerden biri olmustur. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde milli teknoloji hamlesi ile etkin ve dönüstürücü hamlelerde bulunan, savunma sanayii ile dünya savas literatürüne etki eden ülkemiz, Karabag’da oldugu gibi her zaman bütün dost ve kardes ülkelerinin yaninda olmaya devam edecektir."

(Hidayet Türkyilmaz/IHA)
Kaynak: İHA