Hindistan'da Çiftçiler Yeni Tarim Yasasini Protesto Etti

Hindistan’in çesitli eyaletlerinde çiftçi sendikalarinin, hükümetin 3 yeni tarim yasasina karsi Bharat Bandh adli protestolar düzenlemesi nedeniyle, Uttar Prades eyaletindeki Noida kentinde yer alan bir otoyolda ve Haryana eyaletinde yer alan Gurugram Karayolu üzerinde kilometrelerce uzunlukta araç kuyruklari olustu.

Hindistan'da Çiftçiler Yeni Tarim Yasasini Protesto Etti
Hindistan’in birçok eyaletinde sabahin erken saatlerinde bir araya gelen çiftçi sendikalari, hükümetin 3 yeni tarim yasasina karsi Bharat Bandh adli protesto gösterileri düzenledi.

Hindistan’in Haryana, Pencap ve Uttar Prades eyaletini bati bölgelerinde düzenlenen gösterilerde ise protestocularin, birçok otoyol ve demiryolu raylari üzerinde oturma eylemi gerçeklestirmesi üzerine birçok bölgede hayat durma noktasina geldi. Bharat Bandh protestolari nedeniyle Uttar Prades eyaletinin Noida kentinde yer alan bir otoyolda ve Haryana eyaletinde yer alan Gurugram Karayolu üzerinde kilometrelerce uzunlukta araç kuyruklari olustu. Meydana gelen trafik nedeniyle birçok vatandas, araçlarinin içinde mahsur kaldi. Haryana eyaletinde yer alan Kundli sinirinda ise tarim yasalarina karsi devam eden protestoya katilan Pencapli bir çiftçi ise kalp krizi sonucu hayatini kaybetti.

(Sohail Khan /IHA)
Kaynak: İHA