Esnaf Odalari Birlik Baskani Öztürk Açiklamasi 'Perakende Ticaret Kanunu Güncellenmeli'

Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Bahamettin Öztürk, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkinda Kanunda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi’nin TBMM’inden geçmesini beklediklerini belirtti.

Esnaf Odalari Birlik Baskani Öztürk Açiklamasi 'Perakende Ticaret Kanunu Güncellenmeli'
Öztürk açiklamasinda, “Piyasadaki haksiz rekabet esnaflarimizin kalkinmasini engelliyor. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkinda Kanunda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu. Bu konuyu hizlandirarak kanunda güncellemeye gidilmesi hem üreticiyi ve esnafi hem de tüketiciyi çesitli aldatmalara karsi koruyacak” dedi.

Gramaj hilelerinin de önüne geçilebilecegini aktaran Öztürk, “Fiyatlar üzerinde oynanan haksiz rekabet oyununa gramaj hileleri de eklendi. 1 kilogramlik ürünün üzerinde küçük yazilarla 950 gram yazdigini görüyoruz. Hem piyasalari hem vatandasin cebini etkileyen bu küçük hileler büyük sorunlar doguruyor. Vatandaslarimiz zincir marketlerden alisveris yaparken yalnizca fiyata degil aldigi ürünün gramajina da dikkat etmelidir. Yasada beklenen güncelleme, bu ve benzeri sorunlari giderecek, her sokak basinda birden fazla sube açan zincir market furyasinin önüne geçecektir” diye konustu
Kaynak: İHA