Eski Futbolcu Silahla Dehset Saçmisti, Tutuklanan Soförünün Ifadeleri Ortaya Çikti

Sancaktepe’de yol verme meselesi yüzünden çikan tartismada Halil Ibrahim Scholten’in silahla vurularak öldürülmesine iliskin eski futbolcu Sezer Öztürk’ün tutuklanan soförünün ifadeleri ortaya çikti. Olay yerinde olmadigini söyleyen süpheli, suçlamalari kabul etmedi.

Eski Futbolcu Silahla Dehset Saçmisti, Tutuklanan Soförünün Ifadeleri Ortaya Çikti
Fenerbahçe ve Besiktas gibi takimlarda forma giymis eski futbolcu Sezer Öztürk, Sancaktepe’de 19 Eylül 2021 tarihinde trafikte yol verme meselesi yüzünden tartistigi kisilere kursun yagdirmisti. Kursunlarin hedefi olan Halil Ibrahim Scholten hayatini kaybetmis, 4 kisi ise yaralanmisti. Olaya iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarindan sorusturma baslatildi. Sorusturma kapsaminda, gözaltina alinan Sezer Öztürk’ün soförü A.M., ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ifadeleri ortaya çikti

Süpheli A.M.’nin savcilik ve mahkemedeki ifadeleri ortaya çikti. Süpheli A.M. savcilik ifadesinde, “Benim 19 Eylül 2021 tarihinde Halil Ibrahim Scholten’in öldürülmesi olayiyla herhangi bir ilgim yoktur. Ben Sezer Öztürk’ü 7 yildir özel soförlügünü yapiyor olmam nedeniyle tanirim. Olay günü evdeydim. Yanimda annem ve babam vardi. Saat 17.00 siralarinda Sezer Öztürk’ün oglu telefonla beni aradi. Babasinin tanimadigimiz birileriyle kavga ettigini söyledi.

Ben de Sezer Öztürk’ün ikamet ettigi Pasaköy mevkiindeki evine gitmek için aracimla yola çiktim. Giderken jandarma ekiplerini gördüm ve tekrardan ikametime döndüm. Olay tarihinde Sezer Öztürk’ü hiçbir sekilde görmedim. Dolayisiyla aracin ön sag yolcu koltugunda oturan kisi ben degildim. Benim olaya herhangi bir istirakim bulunmadigi gibi görgüye dayali herhangi bir bilgim de bulunmamaktadir” diyerek olaydan sonra kendi iradesiyle teslim oldugunu ve suçlamayi kabul etmedigini söyledi.



“Olay günü evdeydim”

Savcilik ifadesinin ardindan “kasten öldürme” suçundan tutuklanmasi talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edilen süpheli buradaki sorgusunda ise, “Olay günü kesinlikle orada degildim, evdeydim. Suçsuzum, üzerime atili suçlamayi kabul etmiyorum. Tutuksuz yargilanmama karar verilsin” dedi.



Sezer Öztürk’ün oglu olay yerinde oldugunu söyledi

Anadolu Sulh Ceza Hakimligi, süphelinin ‘kasten öldürme’ suçunu isledigine dair kuvvetli suç süphesinin varligi gösterir somut delillerin bulunmasi, olayda kullanilan aracin süpheli tarafindan teslim alindigina dair beyan, Sezer Öztürk’ün oglu olan I.Ö. tarafindan olay nedeniyle süphelinin aranmasi ve süphelinin evden olay yerine gittigine yönelik beyanini göz önünde bulundurarak tutuklanmasina hükmetti.

Tanik olayi anlatti

Halil Ibrahim Scholten’in akrabasi olan tanik V.Ö. ise ifadesinde, olay günü akrabalariyla birlikte piknige gitmek için 3 arabayla yola çiktiklarini anlatarak, “Yol kenarinda Suriyeli vatandaslari gördük, bize yol sordular. Biz de yolu tarif ettik. Yol tarifi yaptigimiz esnada alman plakali gri renkli araç ve arkasinda siyah renkli bir araç geldi. Bize alman plakali araç sürücüsü ‘yol verir misiniz’ diye sordu. Halil Ibrahim biraz dik kafalilik yaparak, ‘bes dakika bekle yolu açacagim’ dedi.

Alman plakali araç yaklasik 5 dakikadan fazla bekledi. Tekrar yanimiza gelerek, ‘yolu açacak misiniz’ diye sordu. Halil Ibrahim tartisma baslatarak Mercedes marka araç sürücüsüne yumruk atti. Alman plakali araç içerisindeki sahis, ‘arabada ailem var’ diye söylese de bizim gençler bunun dedigini dinlemediler. Halil Ibrahim’in abisi araç kasasinda bulunan sandalyeyi kafasina firlatti ve olay orada daha da büyüdü” dedi.



“Halil Ibrahim’in pesinden kosarak ona dogru ates etti”

Arkadan gelen siyah renkli araç içerisinde bulunan adamin silah çikartarak havaya dogru ates ettigini belirten V.Ö., “Adam ates açinca millet birden dagildi. Daha sonra havaya ates atan adam milletin kaçtigini görünce Halil Ibrahim’in pesinden kosarak ona dogru ates etti. Daha sonra ortalik biranda duruldu. Halil Ibrahim’in vurulma olayi ile ilgili bildiklerim bunlardan ibarettir” diyerek sikayetçi oldugunu söyledi.



Öte yandan, olayin ardindan kayiplara karisan firari süpheli Sezer Öztürk hakkinda ise Anadolu Sulh Ceza Hakimligi tarafindan tutuklanmasina yönelik yakalama karari çikarilmisti.
Kaynak: İHA