Balikesir Sosyal Ve Kültürel Bütünlesme Projesi Tanitildi

Balikesir'de, Valilik himayesinde gerçeklestirilecek Balikesir Sosyal ve Kültürel Bütünlesme Projesi'nin tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Avlu Kongre Merkezi Fatih Salonu'ndaki toplantida konusan Balikesir Valisi Hasan Sildak, bu tür çalismalarda "Bir elin nesi var iki elin sesi var." mantigi ile yola çikildigini söyledi.

Projenin bütün kamu kurum ve kuruluslari, sivil toplum kuruluslari olarak sahiplenilmesi gereken bir çalisma oldugunu ifade eden Sildak, söyle konustu:

"Burada bulunan sehitlerimizin yakinlari ve gazilerimiz, yasli insanlarimiz, kiymetli büyüklerimiz, sosyal ve ekonomik destek ihtiyaci içinde bulunan ailelerimiz, koruma ve bakim altinda olan çocuklarimiz, özel egitim destegi alan engelli bireylerimiz ve ailelerini bir araya getirdigimizde toplumumuzun önemli bölümünü olusturdugunu görüyoruz. Kurumlarimiz bu alana iliskin çok güzel faaliyetler yürütüyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu yönetim anlayisiyla el attigi kesimler itibariyla dünyada belki de en güzel örneklerini veriyor. Sosyal devlet olmanin en güzel örneklerini görüyoruz. Toplumda bulunan herkesin adeta devleti ile gurur duymasini saglayacak ölçüde eksiksiz hizmet sunuluyor."

Üniversite egitimi görmek için sehre gelen ögrencilerin geçici barinma sorunlarina yönelik çalismalar yapildigina da anlatan Sildak, "Büyüksehir Belediyemiz, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ve kaymakamliklarimizla hep birlikte çalisma yürütüyoruz. Su anda bütün kamu misafirhaneleri ve anlastigimiz otellere 520 gencimizi yerlestirmis bulunuyoruz." bilgisini paylasti.

Toplantiya, Vali Sildak'in esi Fatma Nur Sildak, AK Parti Balikesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subasi ve Mustafa Canbey, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutan Vekili Albay Murat Teke, Cumhuriyet Bassavcisi Alpaslan Kaplan, Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Ertem Küçük, Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilter Kus, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Baro Baskani Erol Kayabay, Altieylül Kaymakami Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakami Metin Arslanbas, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Tarik Hekimoglu, kamu kurum ve kuruluslarinin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, sehit yakinlari ve gaziler, koruma ve bakim altindaki çocuklar, koruyucu aileler, evde egitim alan ögrenciler, engelli bireyler ve yasli vatandaslar katildi.

Kaynak: AA