1.5 Adana Roket Takimi Davul Zurnayla Karsilandi

Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 kapsaminda düzenlenen Roket Yarismasi’nda ’Yüksek Irtifa’ birincisi olan Çukurova Üniversitesi ‘1.5 Adana Wof Takimi, Adana’da davul zurnayla karsilandi. Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Hüseyin Akilli, “Adana insallah bundan sonra günese kursun atan degil de roket atan il olarak anilir” dedi.

1.5 Adana Roket Takimi Davul Zurnayla Karsilandi
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi dogrultusunda gençlige yatirimini sürdüren Roketsan’in TEKNOFEST 2021 kapsaminda TÜBITAK SAGE ortak çalismasiyla yürütücülügünü üstlendigi Roket Yarismasi’nda Yüksek irtifa kategorisinde birinci olan Çukurova Üniversitesi 1.5 Adana Wof Takimi kente geldi. Takim, üniversitede davul zurnayla karsilandi. Ögrencilere Adana Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Hikmet Yüksel, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Meryem Tuncel çiçek ve plaket taktim etti.

“TEKNOFEST’te çok daha iyi temsil edilmemiz gerekiyor”

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Hüseyin Akilli, Adana’nin artik günese kursun sikan sehir olarak degil, uzaya roket gönderen bir sehir olarak anilacagini belirterek, “Daha öncesinde de ödüllerimiz olmustu. Çukurova Üniversitesi olarak çok daha iyi seyler yapabiliriz. TEKNOFEST’te çok daha iyi temsil edilmemiz gerekiyor. Umarim bu bir baslangiç olur. Özellikle mühendislik fakültesindeki ögretim üyeleri bu ise katki koyarlarsa seneye Cumhurbaskanimizdan çok daha fazla ödül alacagimi düsünüyorum. Adana insallah bundan sonra günese kursun atan degil de roket atan il olarak anilir” diye konustu.



“Çukurova Üniversitesi’nden çikmasi bize gurur veriyor”

Ögrenciler adina konusan takim kaptani Ali Kaya, “Adana gençleri olarak roket yapmak bambaska bir duygu. Havaya uçan süpersonik hizlarla giden bir hava aracinin üretilmesi ve Çukurova Üniversitesi’nden çikmasi bize gurur veriyor. Buradan emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Meryem Tuncel ise takimi tebrik etti.
Kaynak: İHA