ZBEÜ, B-Dispate Uzay Ve Havacilik Takimi TEKNOFEST 2021 Türksat Model Uydu Yarismasi Türkiye Birincisi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bilim takimlari, Havacilik ve Uzay alanindaki basarilarina yenilerini eklemeye devam ediyor. Gelistirdikleri Model Uydu ile Türkiye’nin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te finale kalan B-Dispate Uzay ve Havacilik Takimi, Türkiye birincisi oldu. Sampiyon ögrenciler birincilik ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in elinden aldi.

ZBEÜ, B-Dispate Uzay Ve Havacilik Takimi TEKNOFEST 2021 Türksat Model Uydu Yarismasi Türkiye Birincisi
Bu yil 21-26 Eylül tarihleri arasinda Istanbul Atatürk Havalimani’ndan gerçeklestirilen, Türkiye’nin en büyük teknoloji yatirimlarindan biri olan TEKNOFEST’te, Türksat Model Uydu Yarismasi’nda 110 takim arasindan finale kalan B-Dispate Uzay ve Havacilik Takimi, Türkiye birincisi olarak büyük bir basariya imza atti.

Elde ettikleri basarinin ardindan açiklamalarda bulunan Takim Kaptani Berkay Akdemir; Bir grup mühendisin hayallerine giden yolculuk diyerek çalismalarina basladiklarini, birçok zorluga gögüs gererek ve bir ekipten ziyade aile gibi simsiki kenetlenerek bu basariya ulastiklarini belirtti.

Akdemir; “Hayallere ulasmak kolay degildi, biz de ilk günkü heyecanla hiç durmadan ve yorulmadan çalistik. Çünkü biz gençlere emanet edilen bu vatani, göklere çikarmak ve hak edilen o sanli yerde bayragimizi dalgalandirmak, en büyük hayalimiz. Bugün hayalimizi bir ileri seviyeye tasiyarak Turksat Model Uydu Yarismasi 1.si olduk. Bu süreçte basta ailelerimiz olmak üzere bize tüm desteklerini sunan üniversitemize, Mühendislik Fakültesi Dekanligina, ana sponsorumuz Metal Yapi Holding ve Skymark Aerospace’ye çok tesekkür ederiz. Bizlere inanan herkese sonsuz tesekkür ederiz. Uykusuz ve yorgun geçen, gece-gündüz demeden sonsuz emek ve büyük fedakârliklarla yasadigimiz güzel tecrübeleri geride birakarak daha deneyimli sekilde çalismalarimizi devam ettirmeyi görev edindik ve bundan sonra da hayallerimize giden yolculukta takimimizla her zaman daha iyisi için emek vermeye devam edecegiz. Inandik, çalistik ve kazandik” seklinde konustu.

Ögrencileri yalniz birakmayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufali, festival alaninda ögrencilerle bir araya gelerek takimin heyecanina ortak oldu. Takimin elde ettigi basaridan büyük gurur ve mutluluk duydugunu belirten Rektör Çufali, birinci olan ögrencileri ve emegi geçenleri tebrik etti ve basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA