Yesilyurt'un Yöresel Lezzetleri Bu Çarsida

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi tarafindan yapimi tamamlandiktan sonra Yesilyurt ISGEM tarafindan isletilen Yöresel Ürünler Çarsisi, dogal ve organik ürünlerin satisinin yani sira yöresel yemeklerin satisiyla birlikte yogun ilgi görmeye basladi.

Yesilyurt'un Yöresel Lezzetleri Bu Çarsida
Yesilyurt Belediyesi Emanet Çarsisinin yan tarafinda hizmete sunulan Yöresel Ürünler Çarsisi, gerek iç ve dis mimarisi gerekse de hizmet mekânlariyla açildigi günden bugüne kadar vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti.

Sofralara ve damaklara hitap eden essiz lezzetlerin hem satisi hem de tanitimi için kurulan Yöresel Ürünler Çarsisina gelen vatandaslar, günlük taze çiftlik sütü, dogal ev yogurdu, Malatya Peyniri, kuyu zeytinleri, ev salçasi, dogal sirkeler, Malatya Degirmen Bulgurlari, Malatya Tarhanasi ve Tarim Kredi Ürünlerine rahat bir sekilde ulasip, satin alabiliyor.

Hizmet sektöründe uzun yillardir çalismis deneyimli isimler tarafindan yönetilen Yöresel Ürünler Çarsisi, dogal, organik ve saglikli ürünlerin satisinin yani sira gözleme, mayali ekmek ve yufka ekmegi basta olmak üzere yöresel yemekler, kahvaltiliklar, kelle paça, çorba ve izgara çesitlerinin yer aldigi zengin yemek menüsüne sahip lokantasinda vatandaslara kaliteli hizmetler sunarak, Yesilyurt’un tanitimina önemli destekler sagliyor.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt’un yöresel lezzetlerini vatandaslarla bulusturduklari Yöresel Ürünler Çarsisina gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettigini söyledi.



Yöresel Ürünler Çarsisini ziyaret ederek verilen hizmetler hakkinda Yesilyurt ISGEM Genel Müdürü Numan Özcan’dan bilgiler alan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yöresel Ürünler Çarsisiyla dogal ürünlere ulasimi kolaylastirdiklarini vurguladi.

Turgut Özal Mahallesinde faaliyete sunduklari Yöresel Ürünler Çarsisinda dogal ve organik ürünlerin yani sira yöresel yemekleri nezih ve kaliteli alanlarda vatandaslarla bulusturduklarini ifade eden Çinar, “ Belediyemizin istiraklerinden Yesilyurt ISGEM tarafindan isletilen Yöresel Ürünler Çarsimiz açildigi günden beri yogun ilgi görmektedir. Malatya Peynirinden Malatya Bulguruna, zeytin çesitlerinden salçalara, Malatya Tarhanasindan yogurt ve dogal sütlere kadar birbirinden lezzetleri dogal ürünlerimizi özel raflarda hem tanitiyor hem de satisini yaparak vatandaslarimizin dogal ürünlere ulasimini kolaylastiriyoruz” diye konustu.

Dünya’yi etkisi altina alan pandemi sürecinde vatandaslarin daha fazla dogal ürün tüketmesine de ciddi destekler sunduklarina dikkat çeken Çinar, “ Bilim adamlarimiz gerek koronavirüs gerekse de diger hastaliklarin tedavi sürecinde dogal ürünlerin tüketilmesine dair sik sik açiklamalar yapiyorlar. Bizler her zaman vatandaslarimizin dogal ve hijyenik ürünler tüketmesinden yanayiz. Verimli topraklarimizda çiftçilerimizin büyük bir emekle hazirliklari 100’de 100 dogal ürünlerimizin sofralarda daha fazla yer almasi adina çaba sarf ediyoruz. Hemsehrilerimizin saglikli ve dinamik bir hayata sahip olmalari içinde dogal ürünleri sofralarindan eksik etmemeleri gerekiyor. Dogal ürünler konusunda aranilan hersey burada ki çarsimizda mevcuttur. Bununla birlikte geleneksel sofra kültürümüzde yer alan, hünerli kadinlarimizin bin bir emekle hazirladiklari, her biri ayri bir lezzet olan anali-kizli, içli köfte, kömbe, manti ve gözleme gibi dogal ürünlerden yapilan yemeklerimiz büyük ilgi görüyor. Hemsehrilerimiz, sevdikleri ve dostlariyla buraya gelerek bir yandan yöresel yemeklerimizin tadina bakarken diger taraftan sakin ve sessiz bir ortamda sohbetlerini yaparak zamanlarini kaliteli ve faydali geçiriyorlar. Geleneksel desenlerin ön planda oldugu mimari yapisi ve iç mekanlarinin yani sira hijyenik ve temiz alanlariyla bu tür projelere örneklik teskil edecek bir hüviyete sahip Yöresel Ürünler Çarsimiza tüm hemsehrilerimizi bekliyoruz. Malatya ve Yesilyurt’un tanitimina büyük bir katki sunan çarsimizin faydali hizmetler üretmesinde büyük bir özveriyle çalisan Yesilyurt ISGEM Genel Müdürümüze ve personellerimize tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA