Vali Bilmez, Selin Etkili Oldugu Mahalleleri Inceledi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, sel ve su taskinlarinin yasandigi Tusba ilçesinde incelemelerde bulunarak vatandaslarla bir araya geldi.

Vali Bilmez, Selin Etkili Oldugu Mahalleleri Inceledi
Van’in Tusba ilçesi Seyrantepe, Altintepe, Beyüzümü, Abdurrahmangazi ve Istasyon mahallelerinde yasanan sel ve su taskinlarinin ardindan Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tusba Kaymakami Furkan Duman, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Van Il Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Ihsan Körpes, VASKI Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Sahip Görendagli bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Selden zarar gören vatandaslari ziyaret eden Vali Bilmez, geçmis olsun dileklerinde bulundu. AFAD tarafindan yapilan hasar tespit sonuçlarinin ardindan vatandaslarin kisa sürede magduriyetlerinin giderilecegini söyleyen Vali Bilmez, “Çok sükür yasanan selde can kaybimiz yok. Vatandasimizin acisi bizim acimizdir. Tüm kurumlarimiz ile birlikte buradayiz selin yaralarini en kisa sürede saracagiz. Evi zarar görenler için barinma yeri ayarlandi. Belediyemizin asevinden de ailelerimize sicak yemek dagitiliyor” dedi.

Selin ilk anindan itibaren bölgede bulunan Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri, mahallelerdeki çalismalarini 26 is makinasi, 10 itfaiye araci ve 60 personelle araliksiz sürdürüyor.
Kaynak: İHA