Ürdün'de, Israil'le Imzalanan Dogal Gaz Anlasmasinin Iptali Için Gösteri Yapildi

Ürdün'de çok sayida kisi, Amman ile Tel Aviv yönetimleri arasinda 2016'da imzalanan ve 1 Ocak 2020'de yürürlüge giren dogal gaz anlasmasinin iptal edilmesi için gösteri düzenledi.

Onlarca Ürdünlü, "Israil'le Gaz Anlasmasinin Iptali Ulusal Kampanyasi"nin çagrisiyla baskent Amman'daki Enerji Bakanligi binasi önünde toplandi.

"Düsmanin gazi isgaldir" yazili dövizler tasiyan göstericiler, "Düsmanin gazi en büyük utanç", "Anlasma ihanettir", "Ürdün, hain Siyonistlerin degil, özgür insanlarindir" sloganlarini atti.

Gösteri kapsaminda AA muhabirine konusan kampanyanin izleme komitesi üyesi Muhammed el-Absi, anlasmanin imzalanmasinin 5'inci yil dönümü münasebetiyle bu gösteriyi düzenlediklerini kaydetti.

Absi, Ürdün'ü Israil'in çikarlarina ipotek eden söz konusu anlasmanin iptal edilmesinden baska seçenek olmadigini söyledi.

Göstericilerden Süleyman Suveys de Ürdünlülerinin gelecegini ve ülkenin egemenligini korumak için gösteriye katildigini belirtti.

Anlasmanin, Ürdünlülerin yoksullasmasi ve issizligi pahasina imzalandigina dikkati çeken Suveys, anlasmanin iptal edilmesini ve bunu imzalayanlarin yargilanmasini istediklerini ifade etti.

Ürdün; Misir, Irak ve Cezayir gazi ithal etmek için alternatiflere sahip olmasina ragmen, Israil ile 2016'da gaz anlasmasi imzalamisti. 1 Ocak 2020'de yürürlüge giren dogal gaz anlasmasi, Ürdün'ün, Israil'den Ocak 2020'den itibaren 15 yil süreyle yaklasik 45 milyar metreküp dogal gaz almasini öngörüyor.

Kaynak: AA