Trabzon'da 35 Bin Metrekarelik Alanda Düzenleme Yapilan Yalincak Sahili Hizmete Açildi

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu: 'Sadece plaj çalismasi yapilmadi, ayni zamanda vatandaslarimizin yaz kis hizmetinde olacak 1 kilometreye yakin bir sahil düzenlemesi gerçeklestirildi'.

Trabzon Büyüksehir Belediyesince çalismasi tamamlanan Yalincak Sahil Düzenlemesi Projesi'nin açilisi gerçeklestirildi.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, açilis töreninde yaptigi konusmada, eski halini bilenlerin, çalismalarin ardindan sahilin bambaska bir yüze kavustugunu gördügünü söyledi.

Insanlarin aileleriyle yaz ve kis demeden buradan faydalanabilecegine isaret eden Zorluoglu, "Yaklasik 35 bin metrekarelik bir alanda düzenleme yaptik. Burada sadece plaj çalismasi yapilmadi, ayni zamanda vatandaslarimizin yaz kis hizmetinde olacak 1 kilometreye yakin bir sahil düzenlemesi gerçeklestirildi." dedi.

Zorluoglu, Trabzon'da insanlarin kendilerine ilettigi en temel ihtiyaçlarin basinda sahil düzenlemeleri geldigine dikkati çekerek söyle devam etti:

"Biz de vatandaslarimizin bu taleplerine cevap verecek projeleri süratle baslattik. Bugün bunlardan birini hizmete açiyoruz. Ama diger taraftan Ganita-Faroz arasindaki 3 kilometrelik sahil alanindaki düzenleme çalismasi son sürat devam ediyor. Insallah Ganita'yi da o eski Ganita haline tekrar döndürecegiz ve önümüzdeki yil bu zamanlarda Trabzon artik Ganita'dan Faroz'a kadar Dogu Karadeniz'in, hatta Karadeniz'in en muhtesem sahil düzenleme alanlarindan birine kavusmus olacak."

Projenin hayata geçirilmesinde birtakim zorluklar yasadiklarini anlatan Zorluoglu, "Trabzon'da is yapmak öyle çok kolay bir sey degil. Ama bütün zorluklara, engelleme çabalarina ragmen irademizi ortaya koyduk ve kararli bir sekilde bahsettigim engelleri tek tek ortadan kaldirdik ve burayi gerçek sahiplerine, yani siz degerli hemsehrilerimizin hizmetine bugün sunmus olduk. Iddia ile ifade etmek istiyorum ki bundan sonra da gerek batiya gerek doguya dogru bu sahillerdeki isgalleri bir bir ortadan kaldiracagiz. Sahilleri gerçek sahiplerine, yani Trabzon halkina teslim etmeye devam edecegiz." diye konustu.

Açilis töreninde uçurtma senligi de yapildi. Aileleriyle sahile gelen çocuklar ve gençler, Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve AFAD'in dagittigi uçurtmalarla güzel anlar yasadi.

Çok sayida kisinin katildigi açilista, canli müzik dinletisi, dalis ve yelken gösterileri de gerçeklestirildi.

Kaynak: AA