TEKNOFEST'in 2022'De Samsun'da Yapilacak Olmasi Kentte Sevinçle Karsilandi

Vali Zülkif Dagli: 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin en güzel yansimalarindan TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da düzenlenmesi kararini alan T3 Vakfi Mütevelli Heyeti'ne, Heyet Baskani Selçuk Bayraktar'a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum' Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir: 'Cumhuriyetimizin 99. yilinda kurtulus mesalesinin yakildigi Milli Mücadele sehri Samsun'da böylesi dünya çapinda bir organizasyona ev sahipligi yapacak olmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz' Samsunlu gençlerden Mustafa Soydas: 'TEKNOFEST'in Samsun'da düzenlenmesi gurur verici'

Samsun'da Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e gelecek yil ev sahipligi yapacak olmanin heyecani yasaniyor.

Istanbul'da düzenlenen TEKNOFEST 2021'in kapanis gününde organizasyonun 2022'de Samsun'da düzenleneceginin açiklanmasi kentte sevinçle karsilandi.

Samsun Valisi Zülkif Dagli, sosyal medya hesabindan, "Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2022 yilinda Milli Mücadele'nin ilk adim sehri Samsun'umuzun ev sahipliginde düzenlenecek." paylasimini yapti.

Vali Dagli, "Milli Teknoloji Hamlesi'nin en güzel yansimalarindan TEKNOFEST 2022'nin Samsun'da düzenlenmesi kararini alan T3 Vakfi Mütevelli Heyeti'ne, Heyet Baskani Selçuk Bayraktar'a ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." ifadesini kullandi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir de yaptigi yazili açiklamada, yaklasik 2 milyon kisinin ziyaret ettigi TEKNOFEST'in gelecek yil Samsun'da yapilacaginin açiklanmasinin kent için büyük bir müjde oldugunu bildirdi.

Türkiye'nin ilk ve tek Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in, 2022'de Samsun'da düzenlenecek olmasindan dolayi büyük bir heyecan ve gurur duyduklarini belirten Demir, sunlari kaydetti:

"Sanayi ve Teknoloji Bakani Sayin Mustafa Varank ile T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Sayin Selçuk Bayraktar'a, paydaslarina tesekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 99. yilinda kurtulus mesalesinin yakildigi Milli Mücadele sehri Samsun'da böylesi dünya çapinda bir organizasyona ev sahipligi yapacak olmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Samsun, lojistigiyle, cografyasiyla, tarihi geçmisiyle bu organizasyona hazir. Bugünden tezi yok 2022'de yapilacak TEKNOFEST hazirliklarina baslayacagiz. Bilgi ve teknoloji çagindayiz. Gençlerimizi gelecege hazirlamamiz gerekiyor.

Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST için Valiligimiz, AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Çigdem Karaaslan, milletvekillerimiz, Ondokuz Mayis ve Samsun Üniversitemiz, tüm kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, STK'lerimizle hep birlikte insallah örnek bir organizasyona ev sahipligi yapacagiz. Sehrimizin hem yurt içi hem de yurt disi tanitimindaki bu önemli firsati en iyi sekilde degerlendirecegiz. Herkesi TEKNOFEST isiginin heyecanina ortak olmaya çagiriyoruz."

- Gençler heyecanli

Samsunlu gençlerden Emirhan Gözpinar, "Etkinlige mutlaka katilmak istiyorum. Samsunlu gençlerin bu tür etkinliklere ihtiyaci var. Samsun'da teknolojik alanda çok kurslar ve etkinlikler yapiliyor. Bunun degerlendirmesini TEKNOFEST sayesinde daha iyi görebiliriz." dedi.

Gözpinar, etkinligi internet üzerinden takip ettiklerini belirterek, "TEKNOFEST ilgimizi çekiyor, Istanbul'da düzenlendigi için gitme firsatimiz olmuyor, ögrenciyiz. Internetten takip ettigimiz kadariyla biliyoruz. Onlar bile bizi heyecanlandiriyor. Etkinligin Samsun'da düzenlenecek olmasi, bizi asiri derecede mutlu ediyor." diye konustu.

Harun Bugra Baser de "TEKNOFEST ilgimi çekiyordu. Teknolojiyi seviyorum. Samsun'da düzenleniyor olmasi kent için büyük avantaj." görüsünü paylasti.

TEKNOFEST'in Samsun'da düzenlenmesinin gurur verici oldugunu dile getiren Mustafa Soydas, "Teknolojinin her alanda gelismesi bizim için çok degerli. Özellikle ülkemiz adina gelismesi daha da önemli. TEKNOFEST'in Samsun'da düzenlenmesi gurur verici." degerlendirmesinde bulundu.

Ayber Emir Biriz de TEKNOFEST'in Istanbul disinda farkli illerde düzenlenmesinin önemli oldugunu belirterek, Türkiye'nin ürettigi teknolojik yenilikleri yakindan takip ettigini, TEKNOFEST'e mutlaka katilacagini söyledi.
Kaynak: AA