Samsun'a Büyük Müjde Açiklamasi TEKNOFEST 2022 Karadeniz Samsun'da

"TEKNOFEST 2022 Karadeniz" gelecek yil Samsun’da yapilacak.

Samsun'a Büyük Müjde Açiklamasi TEKNOFEST 2022 Karadeniz Samsun'da
Türkiye’nin ilk ve tek Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in gelecek yil Milli Mücadele sehri Samsun’da düzenlenecegi açiklandi. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Sehrimiz için büyük müjde. Valiligimiz, AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Çigdem Karaaslan, milletvekillerimiz, üniversitelerimizle hep birlikte insallah örnek bir organizasyona ev sahipligi yapacagiz. Herkesi TEKNOFEST isiginin heyecanina ortak olmaya çagiriyoruz” dedi.

Toplumda teknolojiye olan ilgiyi artirmayi ve milli teknoloji üreten bir topluma dönüsmemiz konusunda farkindalik olusturulmasinin hedeflendigi festival kapsaminda yarismalar, hava gösterileri, konserler, çesitli konularda gerçeklestirilen bilimsel etkinlikler ve söylesiler gibi birçok faaliyet gerçeklestirilecek. Ilki 2018 yilinda Istanbul’da düzenlenen TEKNOFEST’ i her yil yüz binlerce kisi ziyaret ediyor. 2019 yilindaki yarismalara 81 il ve 122 ülkeden 1 milyon 720 bin ziyaretçi katilarak hem kendi hem de Dünya rekorunu kirmisti. TEKNOFEST geçen yil ilk kez Istanbul disinda Gaziantep’ de düzenlenmisti. Bu yil Istanbul Atatürk Havalimani’nda yapilan festivale de yine yüz binlerce kisi katildi.



Dünyanin en büyük teknoloji festivali

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ( T3 ) yürütücülügünde; milli teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kurulusun paydasligiyla düzenlenen Dünya’nin en büyük teknoloji festivalinin 5’ncisinin 2022 yilinda Samsun’da yapilacaginin açiklanmasinin ardindan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir bir açiklama yapti.

Onlarca sehir, onlarca ülke, binlerce yarismaci, yüz binlerce ziyaretçinin katilimiyla gerçeklesen Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’ in, 2022’de Gelecegin Sehri Samsun’da düzenlenecek olmasindan dolayi büyük bir heyecan ve gurur duyduklarinidile getiren Baskan Demir su ifadeleri kullandi:

“Sanayi ve Teknoloji Bakani Sayin Mustafa Varank ile T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Sayin Selçuk Bayraktar’a, paydaslarina tesekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin 99. Yilinda kurtulus mesalesinin yakildigi milli mücadele sehri Samsun’da böylesi dünya çapinda bir organizasyona ev sahipligi yapacak olmanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Samsun lojistigiyle, cografyasiyla tarihi geçmisiyle bu organizasyona hazir. Bugünden tezi yok, 2022’de yapilacak TEKNOFEST hazirliklarina baslayacagiz. Bilgi ve teknoloji çagindayiz. Gençlerimizi gelecege hazirlamamiz gerekiyor. Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST için valiligimiz, AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Çigdem Karaaslan, milletvekillerimiz, Ondokuzmayis ve Samsun Üniversitemiz, tüm kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, STK’larimizla hep birlikte insallah örnek bir organizasyona ev sahipligi yapacagiz. Sehrimizin hem yurtiçi hem de yurtdisi tanitimindaki bu önemli firsati en iyi sekilde degerlendirecegiz.”
Kaynak: İHA