Ressam Ve Heykeltiras Sevgi Erdaha Sonsuz Sükran Köyü'ndeki Evini Atölyeye Dönüstürdü

Konya’nin Hüyük ilçesine bagli Çavus Mahallesi’nde kurulu bulunan Sonsuz Sükran Köyü’nde kerpiç evi bulunan ressam ve heykeltiras Sevgi Erdaha, kaldigi mekani çalismalarini burada yaptigi bir atölye haline dönüstürdü.

Ressam Ve Heykeltiras Sevgi Erdaha Sonsuz Sükran Köyü'ndeki Evini Atölyeye Dönüstürdü
14 yasindan bu yana Italya’da yasadigini ve bu ülke ile Istanbul’daki atölyelerini kapatarak çalismalarini sanatçilarin köyündeki atölyeye dönüstürdügü kerpiç evinde devam ettirmeye basladigini belirten Sevgi Erdaha, sanat egitimini Italya’da aldigini anlatarak son 12 yilda bir ayaginin da Türkiye’de olmaya basladigini, bunun büyük bölümünü ise Sonsuz Sükran Köyü’nde geçirdigini belirtti.

Köydeki evinde huzur içerisinde resim ve heykel çalismalarini sürdürdügünü aktaran Erdaha, evinin arka kismini daha genis bir atölye haline getirmek istedigini de belirterek, “Ben burada çok huzurla çalisiyorum. Havasi da çok güzel, burada çok mutluyum. Evimi atölyeye dönüstürdüm. Hem kendim heykeller yapiyorum karisik malzemelerden, genelde büst çalisiyorum. Bir de ayni zamanda müzeler için hiper real dedigimiz gerçeksi ünlü kisilerin benzetmesi, Trump, Putin gibi liderlerin de heykellerini yapiyorum. Istanbul’da da bir atölyemiz var. Ama bir ekip halinde çalisiyoruz. Ben sanatsal kisimlarini yapiyorum, benzetme, yüz, geri kalan kismini ise ekipteki arkadaslar yapiyorlar. Sonsuz Sükran Köyü’nde kerpiç evimin önünde de yari gerçeksi bir çalismam oldu bu süreçte. Dinlenen ve mola veren bir tarim isçisini sembolize eden. Artik evimin önünde duruyor. Heykellerde genelde silikon kullaniyoruz. Yoksa disarida durmasi mümkün degil, bozulur bir dönem sonra” diye konustu.

Kaynak: İHA