Pozanti'ya 'Kisirlastirma Merkezi' Kuruldu

Adana’nin Pozanti ilçesinde sokak hayvanlarinin çogalmasini kontrol altina almak amaciyla "Kisirlastirma Merkezi" kuruldu.

Pozanti'ya 'Kisirlastirma Merkezi' Kuruldu
Eskikonacik Mahallesi sinirlarindaki Orman Isletme Müdürlügü’nden tahsis edilen 2 dönüm arazi üzerine Adana Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi ve Pozanti Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nün destekleriyle kurulan Sokak Hayvanlari Tedavi ve Kisirlastirma Merkezi’nde, sokak hayvanlarinin kisirlastirilmasi ve asilamasinin yani sira tedavilerinin de yapilacagi belirtildi.

27 Eylül Pazartesi hizmet vermeye baslayacak olan merkezde, Pozanti Belediyesi ekipleri özellikle ilçe merkezinde ve 100 bin nüfuslu Akçatekir Yaylasi’nda yasayan sokak hayvanlarini toplayacak. Adana Büyüksehir Belediyesi ekipleri ise kurulan merkezde sokak hayvanlarini kisirlastiracak. Pozanti Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli veteriner hekimleri ise kisirlastirilan hayvanlarin belirli bir müddet bakimini gerçeklestirdikten sonra hayvanlar tekrar alindiklari yere birakilacak.

Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, Kisirlastirma Merkezi’ni kurmak için uzun süredir çalismalarinin sürdügünü söyledi.

Orman Isletme Müdürlügü’nden 2 dönüm arazi tahsisi aldiklarini kaydeden Baskan Çay, "Alan üzerinde tesfiye çalismalarimizi yaptik, çitlerimizi çektik ve sokak hayvanlarinin kalacagi bölmeleri ayri ayri insa ettik. Ekiplerimiz 2 gündür sokak hayvanlarini, uyusturarak toplayip kisirlastirma merkezimizdeki kalacagi alana getirdi. Allah nasip ederse Pazartesi günü faaliyete geçirerek açilan bu merkezde ilk müdahalelerin yani sira kisirlastirma, tedavi ve asilama yapilacak ve ayrica hayvanlar burada rehabilite edilerek, tekrar yasam alanlarina birakilacak" dedi.

Kaynak: İHA