Orduzu Spor Kompleksi'nde Çalismalar Devam Ediyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Orduzu bölgesine yapilan Orduzu Spor Kompleksi çalismalarini inceleyen Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, çalismalar hakkinda yetkililerden bilgiler aldi.

Orduzu Spor Kompleksi'nde Çalismalar Devam Ediyor
Malatya’da sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgili projelerini sürdüren Malatya Büyüksehir Belediyesi, Orduzu bölgesinde spor kompleksi insaati çalismalarina devam ediyor. Içerisinde çok amaçli spor salonu, jimnastik salonu ve konaklama merkezinin yer aldigi tesisin 2022 Agustos ayinda bitirilmesi planlaniyor.

130 dönüm alan içerisinde; 5 bin kisilik spor salonu, antrenman salonlari, antrenör ve sporcu soyunma odalari, dinlenme salonlari, sporcu yemekhaneleri, basketbol sahalari, futbol sahalarinin yani sira modern çaga uygun spor ihtiyaçlarina cevap verecek olan tesiste, jimnastik salonu, konaklama merkezi ve otoparkta alani insa edilecek.

Orduzu Spor Kompleksi çalismalariyla ilgili bilgiler veren Santiye Sefi Fikret Akay, “Orduzu Spor Kompleksi alanimiz 130 dönümlük bir alan. Alan içerisinde su anda konaklama binamizin zemin kat çalismalarini yapiyoruz. Jimnastik alanimizin temel çalismalarini yaptik ve zemin kat çalismalarina devam ediyoruz. Çok amaçli alanimizin temel çalismalarina donatilariyla birlikte baslayacagiz. Çalismalarimizda bir aksilik olmazsa 2022 yilinin Agustos ayi sonlarina dogru kompleksimizi bitirmeyi planliyoruz” dedi.

Orduzu bölgesine yapilan spor kompleksinin spor tesisi anlaminda Malatya’nin 50 yilda ihtiyaç duyacagi sportif yer ihtiyacini gidermis olacagini dile getiren Baskan Gürkan, “Büyüksehir Belediyesi olarak gerek alt yapida, gerek üst yapida, gerek çevre düzenlemelerinde, gerek sosyal hizmetlerden, gerek kültürel hizmetlerden, gerekse sportif hizmetlerden hakikaten tarihte görülmemis Malatya’ya hizmetleri sunmak için bütün ekibimizle beraber büyük gayret ve çaba içerisindeyiz. Spor kompleksimizin yapildigi alan Orduzu bölgemizde. Orduzu bölgesine ayrica 3 adet sentetik çim saha yapildi ve bitirildi. Yine Orduzu bölgemize 5 bin kisilik kapali spor salonu, gençlik karsilama merkezi, jimnastik salonu, çevre düzenlemesi, regresyon alanlari, basket sahalari, futbol sahalari, otoparklari ve peyzajiyla birlikte 130 dönümlük bir alan içerisinde Malatya’ya ve Battalgazi’ye yakisir yani Orduzu’ya yakisir güzel tesisler zinciri olacak. Bu Malatya’daki gelecek 50 yilda ihtiyaç duyulacak spor ihtiyaçlarinin giderilmesi demektir. Sadece buraya degil Melekbaba’ya, Inderesi’nde gençlik kampi ve çevre düzenlemeleri, parklariyla ve diger hizmetlerle birlikte Malatya bir tarihi milat yasiyor. Dolayisiyla bu çalismalarimizi yapan mesai arkadaslarimiza, ilgili müellif firma çalisanlarina, bu çalismalarda destegini esirgemeyen Sayin Cumhurbaskanimiza, Gençlik ve Spor Bakanimiza ve diger bakanliklarimiza, sehrimizin milletvekillerine ve destek verenlere tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Çevre yolunun alti kavrami nostalji olarak kalacak”

Malatya’da uzun yillardir çevreyolunun altina yatirim yapilmiyor söyleminin bu dönemde yapilan yatirimlarla ortadan kalktigini ve bunun artik nostaljik bir cümle olarak söylenecegini ifade eden Baskan Gürkan, “Çevreyolu alti kavrami ortadan kalkti, daha dogrusu Malatya’da sorun kavrami ortadan kaldirildi. Malatya’da 40 yildir vagon fabrikasi, Kernek kentsel dönüsüm, Kuzey kusak, Güney kusak, Kuzey Çevreyolu, Yimpas, kütüphanesi olmayan, trafigi yogun olan ve sportif tesisleri yetersiz, meydanlari olmayan böyle bir sikâyetler zinciri vardi. Sire Pazari yok derlerdi, Bugday Pazari yok derlerdi, sanayi sitesine kifayet etmez derlerdi ve su anda hepsine nester vuruldu, yapiliyor. Çevreyolu altina gelince, sadece Orduzu’ya genel yatirimlar ve bizim yaptigimiz yatirimlarla 1 milyarin üzerinde bu dönemde yatirimlar yapiliyor. Çevre yolunun alti diye tabir edilen yerlere, ekmek fabrikasi, yemek fabrikasi, Adalet Sarayi, Sire Pazari, Bugday Pazari, Fidancilar Sitesi yapiliyor. Lisanli depo yapildi. Dolayisiyla o kavram artik milletin zihninde nostalji bir hatira olarak kalacak, ötesi yok” diye konustu.

Kaynak: İHA