Nitelikli Dolandiricilik Ve Resmi Belgede Sahtecilik Operasyonunda 4 Kisi Tutuklandi

Adana'da nitelikli dolandiricilik ve resmi belgede sahtecilik sorusturmasi kapsaminda gözaltina alinan 18 süpheliden 4'ü tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü ekiplerince 22 Eylül'de düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 18 zanlinin islemleri tamamlandi.

Adana Adli Tip Biriminde saglik kontrolünden geçirilen süpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Savcilik sorgusu sonrasi nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan zanlilardan 4'ü tutuklandi, 12'si adli kontrol sartiyla olmak üzere 14'ü serbest birakildi.

Bu arada, sorusturma kapsaminda hakkinda yakalama karari bulunan 3 süphelinin cezaevinde oldugu tespit edildi. Polis, adresinde bulunamayan bir süpheliyi yakalamak için de çalismalarini sürdürüyor.

- Operasyon

Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, piyasaya sahte çek sürüldügü, kisiler ve paravan sirketler üzerine banka görevlileri ile birlikte hareket ederek çek karneleri alindigi, çeklerin sahte cirolarla piyasaya sürüldügü ihbari üzerine çalisma baslatmisti.

Ekipler, bu yöntemle piyasayi 37 milyon 845 bin lira zarara ugrattigi ileri sürülen 22 süphelinin adresine Adana Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla 22 Eylül’de operasyon düzenlemisti.

Bir bankanin eski sube müdürünün de aralarinda bulundugu zanlilarin evlerine baskin düzenleyen ekipler, 18'ini gözaltina almisti.

Adreslerde yapilan aramalarda 1 milyon 275 bin 500 lira degerinde 30 çek ve çek fotokopileri, 347 bin 500 lira degerinde 25 senet, 800 avro, iki farkli sirkete ait kase, fatura, vergi levhasi, 9 POS cihazi, 8 kisiye ait kredi karti ile içerisinde çek ve senetlerle ilgili notlar bulunan 5 ajanda ele geçirilmisti.

Kaynak: AA