Mardin'de Yurtlar Hizla Üniversite Ögrencileri Için Hazirlaniyor

Mardin Valisi Mahmut Demirtas, sehre gelecek ögrencilerin barinma ihtiyaçlarinin giderilmesi amaciyla yurtlarda devam eden çalismalari yerinde inceledi.

Mardin'de Yurtlar Hizla Üniversite Ögrencileri Için Hazirlaniyor
Yüz yüze egitimin baslamasiyla birlikte Mardin’e gelecek olan üniversite ögrencilerin barinma sorunu yasamamasi için çalismalar tüm hizla devam ediyor. Bu kapsamda Vali Demirtas beraberindeki Vali Yardimcisi Gürsel Temurci, Milli Egitim Müdürü Memet Polat, Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Necmeddin Nas ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Duyan ile çalismalarin devam ettigi yurtlari ziyaret ederek incelemelerde bulunup çalismalarin son durumu hakkinda bilgiler aldi.

Ögrencilerin hiçbir sekilde magduriyet yasamamasi için gerekli görülen önlemlerin alindigini vurgulayan Vali Demirtas, barinma sorunu çözümü konusunda Valilik koordinesinde kentteki kamu kurum ve kuruluslarin örnek bir çalisma yürüttügünü söyledi.

Mardin’in ögrencilerini agirlamaya hazir oldugunu belirten Vali Demirtas, “Yüksekögrenim görmek üzere Mardin’imize gelecek olan ancak yurt ve barinma sorunu yasayan üniversite ögrencilerimizin kalacak yerleri için çalismalarimiz hiz kesmeden devam ediyor. Bazi yurtlarimizda çalismalar tamamlanarak ögrencilerimizi agirlamaya basladik. Mardin olarak tüm kurumlarimizla koordineli bir sekilde örnek çalisma gerçeklestirerek yurtlar disinda kamu misafirhanelerimizin kapasitelerini artirip misafir ögrencilerimize hazir hale getirdik” dedi.

Kaynak: İHA