Karli Ve Çamurlu Zeminde Uluslararasi Off-Road Oyunlari Nefes Kesti

Artvin’in Sakin Sehir Ünvanli Savsat ilçesinde bu yil ilki düzenlen “Savsat Uluslararasi Off-Road Oyunlari” karla kapli zeminde kiyasiya mücadele sahne oldu.

Karli Ve Çamurlu Zeminde Uluslararasi Off-Road Oyunlari Nefes Kesti
Ilçeye bagli Karaköy Kislasi’nda özel hazirlanan parkurda düzenlenen yarislara, Savsat Off-Road Dagcilik ve Fotografçilik Kulübünce organize edildi. Yarislara Türkiye’nin yani sira Gürcistan, Azerbaycan, Irak ve Iran’dan 50 ekip katildi.

Araçlarin motor gücüne göre S1, S2, S3 ve S4 olarak adlandirilan kategorilerinde toplam 50 ekip, ilçede 2016 yilinda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun konvoyuna terör örgütü mensuplarinca düzenlenen saldirida sehit düsen Jandarma Er Fatih Çaybasi’nin adinin verildigi parkurda dereceye girmek için yaristi.

Sürücüler, tümsek ve çukurlarla zorlastirilan 2,5 kilometre uzunlugundaki parkurda zaman zaman güç anlar yasarken, parkuru bitiremeyen araçlar is makineleriyle pistten çikarildi.

Yarislarda, S1 kategorisinde Batuhan Kaya, S2 kategorisinde Fatih Kaya, S3 kategorisinde Emrah Kavaz, S4 kategorisinde de Dogukan Pekal birinciligi elde etti.

“Gece kar yagdi pistimiz çamur oldu, çamur bizim vazgeçilmezimiz”

Savsat Dagcilik ve Fotografçilik Kulüp Baskani Halil Berkay Özcan burada yaptigi açiklamada, “Kulübümüz yurt disi ve yurt içinde düzenlenen bir çok organizasyona katilim büyük basari elde etmistir. Bu yil ilkini gerçeklestirdigimiz yarislar Piyade Er Sehit Jandarma Fatih Çaybasi anisina düzenlendi.

Gece kar yagdigindan iklimimiz degisti, pistimiz biraz çamur oldu. 50 araçla kayit yaptik, 5 ülkeden yarismacilar katildi.

Pistimiz agirlasti, çamuru seviyoruz çamur bizim faz geçilmezimiz insallah kazasin belasiz bitirecegiz” dedi.



Yarislarin açilisina yapan Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ise, “Savsat dogasiyla harika bir yer. Burada çok güzel bir parkur olusturulmus. Son yillarda özellikle ilimizde Off-Road çok büyük bir ilgi var. Bu alanda da çok iyi yarismacilarimiz var. Bugün Savsat’ta da Off- Raod için yeni bir dönme basladi.

Emegi geçen herkesi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Yarislarin ardindan kategorilerinde birinci olan sürücülere para ödülünün yani sira madalya verildi.

Kaynak: İHA