Karadeniz Kirkpinarinda Baspehlivan Ismail Balaban Oldu

Alapli Ilçesinde bu yil 30.’su düzenlenen Alapli Belediyesi Yagli Pehlivan Güresleri’nde, Ismail Balaban baspehlivan oldu.

Sabah baslayan Alapli 30. Geleneksel Yagli Pehlivan Güresleri aksam baspehlivanlik final mücadelesiyle sona erdi. Sabah saat 10.30’da Belediye önünden baslayip güres sahasinda sona eren kortejle baslayan Alapli Yagli Güresleri’nde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla yapilan açilisin ardindan, bir konusma yapan Alapli Belediye Baskani Nuri Tekin söyle dedi:

"Yagli güreslere pandeminden dolayi kisa bir ara vermistik. Ama biz Ata sporumuzu hiçbir zaman unutmadik. Her zaman ata sporumuzun sahip çiktik. Bugün burada Kirkpinar’in bütün baspehlivanlari kol baglayacak. Kiran kirana mücadeleler olacak. Ben basta ana sponsorumuz olmak üzere destek veren herkese sonsuz tesekkür ediyorum.”

Açilisin ardindan alt boylarda baslayan ve baspehlivan güresleriyle devam eden güresleri yaklasik 3 bin civarinda güres severler büyük bir heyecanla izledi. Güres agaligini ise, 267 Bin TL’ye Mesut Gülten kazandi.

Protokol düzeyinde de katilimin yogun oldugu güresleri, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, TBMM CHP Grup Baskan Vekili Engin Altay, CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyilmaz ve Ünal Demirtas, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Ucar, Polat Türkmen ve Ahmet Çolakoglu, Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, Alapli eski Kaymakami Izmit Kartepe Kaymakami Altug Çaglar, Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan, ilçe ve belde belediye baskanlari, siyasi partilerin il, ilçe ve belde baskanlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve il disindan gelen misafirler ilgiyle takip etti.

Güreslerde, Kirkpinar’in son baspehlivani Ali Gürbüz’ü yari finalde yenerek finale çikan Ismail Balaban finalde Salih Erinç yenerek baspehlivan oldu. Balaban’a ve bas güreslerinde dereceye giren güresçilere madalyalarini Belediye Baskani Nuri Tekin verdi.
Kaynak: İHA