Gaziantep'te 'Milli Mücadele'nin 100'Üncü Yili Dolayisiyla Etkinlik Düzenlendi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, Antep Savunmasi'nin 100. yili dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesince yapilan yazili açiklamaya göre, Milli Mücadele'nin 100'üncü yil dönümünde, su ana kadar gerçeklestirilen yayincilik faaliyetlerini anlatmak, kültür ve sanat çalismalarinin tanitimini yapmak amaciyla Gaziantep Sanat Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Antep Savunmasi'nin simgeleri haline dönüsen Sehitkamil'in annesi, Boyno Memik, Sahinbey, Özdemir Bey ve Karayilan'in canlandirildigi tiyatro gösterisi sahnelendi.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, kültürüyle yükselen Gaziantep için bir arada bulunduklarini belirterek, sunlari aktardi:

"Sampiyon sehir, sampiyon baskan kategorisine giren bir sehir olarak onurluyuz. Bu atalarimizdan gelen büyük bir miras. Yeni dünya düzeninde kimin güçlü olduguna baktigimizda yetismis insan gücü olan yani beseri sermayeyi elinde bulunduranin daha güçlü bir konumda yer aldigini görmekteyiz. Kültürel mirasin varsa, geldigin topraklardan aldigin ilham varsa donanimli bir insan olarak toplumuna çok sayida faydan dokunuyorsa güçlüsündür. Iste Gaziantep bu tanima uygun düsen bir sehir. 100 yil önce atalarimizin verdigi mücadele bizim onurumuz ve serefimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün memleketi överken söyledigi 'Antepliler çaliskandir, cesaretlidir' sözleri bizi Gazi yapan bizi biz yapan en önemli iki özelligimizdir. Açliga direnen sehir, bugün dünyanin lezzet baskenti olmustur."

Gaziantep Valisi Davut Gül, bu yil Gaziantep Savunmasi'nin 100'üncü yilini kutladiklarini aktararak, "Gazikültür AS'nin 100'üncü yilinda yaptigi kültür ve sanat çalismalarinin tanitim gecesi gerçeklesiyor. Hep birlikteyiz. Inaniyorum ki asirlar sonra da kültür ve sanatla ilgili bugün yapilanlar gelecekte daha güçlü bir sekilde varligindan söz ettirecek. Gelecek kusaklara aktarilacak. Dolayisiyla bu alandaki çalismalarda emegi geçen herkesin degeri büyük." ifadelerini kullandi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoglu, Milli Mücadele'nin 100'üncü yilinda gerçeklesen bu etkinligin tarihin ve vatanseverligin her zaman animsanmasi konusunda büyük bir deger tasidigini kaydetti.

Gazikültür A.S. Baskani Hakan Tanriöver, okumanin ve yazmanin önemine deginerek, hayata geçirdikleri çalismalarla, gelecek nesillere vatanseverlik asilamak amaci içerisinde olduklarini belirtti.

Gazikültür AS. Genel Müdürü Halil Ibrahim Yakar da etkinligin temasini olusturan Milli Mücadele'nin 100'üncü yil dönümünde gerçeklestirilen yayincilik faaliyetlerini anlatip, yürütülen kültür ve sanat çalismalarinin tanitimini yaparak, katilimcilara bilgi verdi.

Kaynak: AA