Edirne'ye Gelen Turistleri Davul Zurna Ekibi Karsiliyor

Istanbul'dan Edirne'ye gezmeye gelen Aksahin: 'Edirne'de davul zurna ekibi karsiladi çok güzel ve samimi bir ortam. Biz de neselendik onlarla birlikte. Hos bir ortam mutluyuz burada bulunmaktan'

Edirne'de hafta sonu nedeniyle turist yogunlugu yasaniyor.

Istanbul'a yakinliginin yani sira pek çok tarihi yapiyi barindiran serhat sehri yerli ve yabanci turistlerin de ilgi odagi oluyor.

Kentin müzisyenleri de ekipler halinde cadde cadde, sokak sokak gezerek sanatlarini icra ediyor, verilen bahsislerle harçliklarini çikariyor.

Cadde ve sokaklarda davul zurna ekipleriyle karsilasan turistler zaman zaman ekiplere danslariyla eslik ediyor.

Ailesiyle Istanbul'dan Edirne'ye gezmeye gelen Harun Aksahin, AA muhabirine, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezeceklerini söyledi.

Tava cigerin de tadina bakmak istediklerini belirten Aksahin, "Edirne'de davul zurna ekibi karsiladi çok güzel ve samimi bir ortam. Biz de neselendik onlarla birlikte. Hos bir ortam mutluyuz burada bulunmaktan. Sasirdik onlari görünce. Onlari görünce arabamizi park edip yakindan görmek istedik. Yeni geldik önce camileri gezecegiz daha sonra tarihi yerlere gidecegiz." diye konustu.

Davul zurna ekibinden müzisyen Serdar Baris da gelen turistleri Trakya sarkilariyla karsiladiklarini belirterek, "Onlar bizi gördükçe çaldigimiz sarkilari dinledikçe neseleniyorlar. Seviyorlar bizi, bizde onlari seviyoruz." dedi.

Zurna çalmayi çok sevdigini anlatan Baris, hem meslegini yaptigini hem de verilen bahsislerle para kazandiklarini kaydetti.

Tava ciger restorani sahibi Hasan Hüseyinca ise Edirne'nin hafta sonlari çok sayida turisti agirladigini ifade etti.

Yerli yabanci turistlerin hem tava cigerin tadina baktigini hem de tarihi mekanlari gezdigini anlatan Hüseyinca, "Davul zurna ekibini de görünce daha da neseleniyorlar. Bizde haftanin yorgunlugunu onlarin müzikleriyle atiyoruz. Hem çalisiyoruz hem de onlari dinliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA