Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan 'Dil Bayrami' Mesaji

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkçenin, medeniyet degerlerini yarinlara tasima noktasindaki en önemli güç ve umut oldugunu belirtti.

Canbolat, "Dil Bayrami" dolayisiyla yayimladigi mesajda, 26 Eylül 1932'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katilimiyla düzenlenen 1. Türk Dili Kurultayi'nin, 89 yildir "Dil Bayrami" olarak kutlandigini hatirlatti.

Millet olarak ezelden ebede yürüyüsün en kiymetli degerlerinden olan dilin, zengin bir edebiyati, tarihi, sanati kaldirabilme ve tasiyabilme gücüyle bunlarin cümlesi denilebilecek medeniyetin ana diregi hükmünde oldugunu vurgulayan Canbolat, sunlari kaydetti:

"Her harfi, her kelimesi ile aziz milletimizin binlerce yillik mazisine sahitlik eden Türkçe, dün oldugu gibi bugün de bizi bir arada tutan, bizi millet kilan en büyük hazinedir. Türkçe, medeniyet degerlerimizi yarinlara tasima noktasindaki en önemli gücümüz ve en büyük umudumuzdur. Milli birlik ve beraberligimizin temel unsurlarindan biri olan bu kutsal mirasi, kurallarina uygun kullanmamiz, gelistirmemiz, yayginlastirmamiz ve gelecek nesillere ulastirmamiz konusunda bizlere önemli sorumluluklar düsmektedir. Bu duygu ve düsüncelerle, Türkçemize emek verenlerden ahirete intikal edenleri rahmetle yad ediyor, sag olanlara bu kutlu hizmet yolunda nice hayirli hizmetlerde bulunabilmelerini diliyor, 'Dil Bayrami'ni yürekten kutluyorum."

Kaynak: AA