Bakan Akar'dan, Preveze Deniz Zaferi'nin Yil Dönümü Ve Deniz Kuvvetleri Günü Mesaji

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi’nin yil dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle yayimladigi mesajinda, “Kahraman Türk denizcileri; denizleriniz sakin, pruvaniz neta, ufkunuz ve bahtiniz açik olsun” dedi.

Bakan Akar'dan, Preveze Deniz Zaferi'nin Yil Dönümü Ve Deniz Kuvvetleri Günü Mesaji
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Preveze Deniz Zaferi’nin yil dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü münasebetiyle yazili bir mesaj yayimladi. Bakan Akar, yayimladigi mesajinda su ifadeleri kullandi:

“Preveze Deniz Zaferi’nin 483’üncü yil dönümünü ve kahraman leventlerimizin ‘Deniz Kuvvetleri Günü’nü kutlamanin gurur ve heyecanini yasiyoruz. Preveze Deniz Zaferi, denizcilik tarihimizin önemli bir dönüm noktasidir. Kaptan-i Derya Barbaros Hayrettin Pasa komutasindaki sanli Türk donanmasinin kendisinden sayica çok daha fazla olan birlesik Haçli donanmasina karsi ustalikla yaptigi taktik baskin neticesinde elde edilen bu zaferle birlikte Akdeniz’deki Türk hâkimiyeti tam anlamiyla pekismis ve Türk donanmasi, karsisina çikilamayan bir deniz gücü olmustur. Denizcilik usullerine en üst seviyede vakif kaptanlarimizin ve kahraman leventlerimizin muharebe yeteneklerini gösteren bu savas, ayni zamanda dünya denizcilik tarihi açisindan da bir ders niteligi tasimakta, büyük bir seref ve gurur abidesi olarak Türk denizcilerine isik tutmaktadir.

Deniz Kuvvetlerimiz; Çaka Bey, Barbaros Hayrettin Pasa, Gazi Hasan Pasa, Kiliç Ali Pasa, Mezamorta Hüseyin Pasa, Oruç Reis, Piri Reis ve Turgut Reis gibi Türk ve dünya denizcilik tarihinde müstesna bir yer edinmis bahriyelilerimizin basarilarindan aldigi ilhamla dün oldugu gibi bugün de ‘Mavi Vatanimiz’da etkin, caydirici ve saygin bir güç olarak varligini devam ettirmektedir.

Ayni zamanda Deniz Kuvvetlerimiz, kendi savas gemisini tasarlayip insa edebilen dünyanin sayili deniz güçlerinden biridir. Kahraman ve fedakâr personeli, yerli - millî silah sistemlerimizin sagladigi ates gücü ve kesin vurus kabiliyetiyle bölgemizin en güçlü donanmalarindan birine sahip olan Deniz Kuvvetlerimiz; ‘Mavi Vatanimiz’daki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumanin yani sira Atlantik’ten Hint Okyanusu’na kadar uzanan denizlerde sanli sancagimizi serefle dalgalandirarak bölge ve dünya barisina önemli katkilarda bulunmaya ve asil milletimizin gururu olmaya devam etmektedir.

Cumhuriyet tarihimizin en yogun ve etkin faaliyetlerini sürdürdügümüz bu dönemde Deniz Kuvvetlerimiz, salgin sartlarina ragmen sadece 2020 yili içerisinde tüm zamanlarin en yüksek deniz seyir süresi olan 200 bin saate ulasmis, yine dünyadaki en büyük ordularin dahi kesintisiz 150 günlük seyir sürelerini büyük basari olarak kabul ettigi bir ortamda TCG Giresun gemimiz, 182 günlük kesintisiz seyir süresine ulasarak bu alanda önemli bir basari elde etmistir. Bu üstün basarilarindan dolayi, kahraman leventlerimizin her birinin alinlarindan öpüyorum.

Yil dönümü vesilesiyle basta Preveze Deniz Zaferi’nin mimari Barbaros Hayrettin Pasa olmak üzere Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten günümüze kadar sanli ordumuzun bu seviyeye ulasmasinda emegi geçen tüm komutanlarimizi ve devlet büyüklerimizi saygiyla aniyorum.

Aziz sehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve bahriyelilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, sehitlerimizin ve gazilerimizin kiymetli ailelerine saygi ve sükranlarimi sunuyorum.

Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ile Deniz Kuvvetlerimizin fedakar komutan ve mensuplarini en samimi duygularimla kutluyor, kendilerine kazasiz, belasiz; hayirli basarili görevler diliyorum. Kahraman Türk denizcileri, denizleriniz sakin, pruvaniz neta, ufkunuz ve bahtiniz açik olsun!”
Kaynak: İHA