Babasinin Sattigi 1991 Model Serçeyi 20 Yil Sonra Bulup Modifiye Etti

Karaman’da modifiye tutkunu oto tamircisi, 20 yil sonra ilanda gördügü babasinin 1991 model serçe otomobilini bastan asagiya yenileyip 6 saniyede 100 kilometre hiza çikmasini saglarken, katildigi son yarista da 2’ncilik elde etti.

Babasinin Sattigi 1991 Model Serçeyi 20 Yil Sonra Bulup Modifiye Etti
Orta Anadolu Küçük Sanayi Sitesinde oto tamircisi olan Mehmet Aykan, modifiyeli araç tutkunu oldugunu is yerinin duvarlarina astigi fotograflarla herkese gösteriyor. 1991 yilinda babasinin aldigi ve 11 yil bindikten sonra sattigi otomobili, 20 yil sonra ilanda görünce hemen alan Mehmet Aykan, aracini modifiye ettikten sonra yarislara da girmeye basladi.

Aykan, yarislarda agirlik yapmamasi için dikiz aynalari ile koltuklarini söktügü otomobili bos zamanlarinda çalistirarak bakimini yapiyor. Modifiye araç meraklilari ise otomobili gördüklerinde ilgiyle izliyor.

“Motorunu modifiye ettigi 1991 model serçeyi 6 saniyede 100 kilometre hiza çikardi”

Mehmet Aykan, çocuklugundan beri modifiyeli araçlara çok merakli oldugunu söyledi.

Yaris tutkusunun hiçbir zaman bitmedigini söyleyen Aykan, “Elimizden geldigi kadar düzenlenen yarislara katilmaya çalisiyoruz. Su an kullandigim otomobili babam 1991 yilinda sifir olarak aldi ve yaklasik 11 yil bindikten sonra da satti. Benim de çocuklugum bu araçta geçti. 20 yil aradan sonra arabayi satis ilanlarinda gördüm ve hemen satin aldim. Arabayi yarislara katmak için 2 arkadasimla birlikte bastan asagi yenileyerek 120 bin lira para harcadik. Gece gündüz demeden çok ugrastik. Çogu parçasi burada olmadigi için hepsini disaridan getirttik” dedi.

Yeni model araçlar gibi bunun da bilgisayara baglanabildigini kaydeden Aykan, "Bu sayede aracin beynini kontrol edebiliyoruz. Yüksek hiza çikabilmesi için nitrojen gaziyla yakit takviyesi yapiyoruz. Antalya’da düzenlenen son yarista 400 metreyi 13.5 saniyede tamamladik. Araç, 6 saniyede 100 kilometre hiza ulasiyor. Motoru tamamen modifiye edildi ve turbosu da var. Kisacasi motoru tamamen çelikten yapilmadir" diye konustu.



“Karaman’da pist sikintimiz var”

Trafige çikamadigi için araci yarislara çekiciyle götürüp getirdigini anlatan Aykan, "Karaman’da pist sikintimiz var. Bir biz degiliz yarislara katilmak isteyen birçok arkadasimizin var. Bu zamana kadar diger illerde yapilan yarislara imkanlarimiz dogrultusunda sadece biz katilabildik. Ama yarislara katilmak isteyen çok arkadasimiz var. Karaman’da pist olmamasindan dolayi yarislara hazirlanabilmek için hafta boyunca ben 3 gün çekçiyle araci Konya’ya götürüp orada hazirlanmak zorunda kaldim. Onun için Karaman’a pist yapilmasini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA