Avrupa Hareketlilik Haftasi Gebze'de Kutlandi

Her yil 16-22 Eylül tarihleri arasinda dünyanin dört bir yaninda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftasi, Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün katilimiyla Gebze’de kutlandi.

Avrupa Hareketlilik Haftasi Gebze'de Kutlandi
Sürdürülebilir ulasim tedbirlerinin alinmasi ve desteklenmesi için her yil 16-22 Eylül tarihleri arasinda çesitli etkinliklerle kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftasi, bu yil da Eskihisar’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandi. Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün katilim sagladigi etkinliklere sporseverler ve bölgedeki spor kulüpleri yogun ilgi gösterdi.

"Herkes Için Her Yerde Spor" temasi ile gerçeklestirilen Avrupa Hareketlilik Haftasi etkinliklerine katilan Zinnur Büyükgöz, güne Eskihisar Sahili’nde yaptigi yürüyüs ile basladi.

Sporseverlerin de kendisine eslik ettigi yürüyüs sonrasi Eskihisar’da bulunan Yesil Vadi’ye geçen Baskan Büyükgöz, burada da okçuluk sporu ile ilgilendi.

"Sagligimiz ve dünyamizin gelecegi için hareket etmeliyiz"

Avrupa Hareketlilik Haftasinin önemli bir girisim olduguna dikkat çeken Baskan Büyükgöz, "Avrupa Hareketlilik Haftasi, iki önemli husus üzerine düsünülmüs bir girisim. Biri insanoglu, digeri ise dünya. Hem sagligimiz için hem de dünyamizin gelecegi için mümkün mertebe hareket etmeliyiz. Emisyonsuz saglikli bir dünyada yasamak istiyorsak ulasimda alternatifler üretmeliyiz. Bugün burada kendimiz için spor, dünyamiz için ise önemli bir farkindalik çalismasi icra ettik. Bizleri yalniz birakmayan tüm sporseverlere ve spor kulüplerine tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA