AK Partili Kavuncu'dan 'Ögrenci Yurtlari' Açiklamasi

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, "Milletin basina gelebilecek bir olumsuzluktan nemalanma pesinde kosan muhalefet de son günlerde israrla, yalanlarla, düzmece tiyatrolarla gurur tablomuz olan yurtlarimizla ilgili provokasyon pesinde kosmaktadir" dedi.

AK Partili Kavuncu'dan 'Ögrenci Yurtlari' Açiklamasi
Ögrenci yurtlari ile ilgili açiklama yapan milletvekili Erol Kavuncu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde AK Parti iktidarinin, ülkenin göz bebegi ögrencilerin daha iyi kosullarda egitim alabilmeleri için Cumhuriyet tarihinin en büyük yurt yatirimlarini yaptigini söyledi.



19 yildir yapilan her yatirimda, atilan her adimda yarinlarin emanetçisi gençlere en iyi alt yapinin olusturulmasi düsüncesinin yattigini vurgulayan Kavuncu, saglam kökler üzerinde yetisecek, yükselecek gençlerin, güçlü ve büyük Türkiye’yi 2053 ve 2071 vizyonlarina ulastiracak yegâne güç oldugunun altini çizdi.

19 yil önce Ak Parti görevi devraldiginda ülkede yurt sayisinin 190 iken bu günkü yurt sayisinin 769 olduguna dikkat çeken Kavuncu, "19 yil önce 180 bin olan yurt kapasitesi 720 binleri geçmistir. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadar 81 ilimize 241 ilçemize yurtlar yapilmistir. 80 yilda yapilan yurtlarin 3 kat fazlasini yaparak hizmete sunan iktidarimiz sayisal verilerin yani sira nitelik anlaminda da yurtlarda devrim niteligindeki hizmetlere imza atmistir. AK Parti öncesi, barinma, isinma, yemek, banyo gibi temel ihtiyaçlara dahi cevap veremeyen yurtlardan; AK Parti iktidarimizla, beslenme yardiminin 9 liradan 570 liraya yükseltildigi, açik büfe yemek imkanin sunuldugu adeta 5 yildizli otel konforunda hizmet veren yurt konseptine geçilmistir. Ayrica, yurtlarda gerçeklestirilen programlarla, açilan, kurslar, seminerler, spor ve sanatsal etkinliklerle yurtlar, sadece yenilip içilip otel gibi kullanilan mekanlarin ötesinde, birer sanat merkezi ve mektep’e dönüstürülmüstür" diye konustu.

"Diger taraftan, maazallah milletin basina gelebilecek bir olumsuzluktan nemalanma pesinde kosan muhalefet de son günlerde israrla, yalanlarla, düzmece tiyatrolarla gurur tablomuz olan yurtlarimizla ilgili provokasyon pesinde kosmaktadir" diyen Kavuncu, "Bu hizmetleri sabote etmek, gençlerimizi istismar ederek kamuoyunu yaniltmak için bazi eylemlerin sahneledigini müsahede etmekteyiz. Istanbul’da “Barinamiyoruz” eylemlerine katilanlarin barinmayla ilgili bir sorunu olmadigi resmi kurumlarca tespit edilmistir. Eylemlere 127 kisinin katildigi, 73 inin Istanbul’da zaten ikamet ettigi barinmayla ilgili sorunu olmadigi, 28’nin baska illerdeki üniversitelerde okudugu, 12’sinin ikametinin il disinda oldugu, 8’inin üniversiteye kaydinin olmadigi, 5’inin üniversite mezunu oldugu ve birçogunun yurt basvurusu olmadigi gerçekleri milletimizle paylasilmistir. CHP lideri Kiliçtaroglu’nun olmayan yurt sorununu bir yilda çözerim dedigi dakikalarda; IBB’nin 2018 yilinda yapimina basladigi 1875 kisilik yurt projesinin CHP’li Imamoglu tarafindan askiya alindigi ortaya çikmistir. Fütursuzca bir birlerinden dahi haberi olmayanlarin mumlari aninda sönmüstür" ifadelerini kullandi.

Hiçbir gencin magdur olmamasi için bütün valiler, belediye baskanlarinin seferber oldugunu anlatan Kavuncu, "Her ögrencimiz, hükümetimizin ve devletimizin güvencesi altinda. Bu güne kadar 403 bin ögrencimiz yurtlara yerlesmis, ek yerlestirmeler de devam etmektedir. Bakanligimiz talebin yogun oldugu illerde yeni yurtlari açma çalismalarini sürdürmektedir. Kimsenin bin bir emek, özveri ve gayretle insa ettigimiz eser ve hizmet siyasetimizin en güzel örneklerini yalanlarla baltalamasina ve gençlerle aramiza girmesine asla firsat vermeyecegiz. Çorum’da ilimizde de üniversite ögrencilerimiz açisindan hiçbir barinma sorunumuz yoktur. Ak Parti öncesi ilimizde sadece 1000 olan yurt kapasitesi, su an 6100 kapasite alti kat artisla bes yildizli otel konforundaki yurtlarimiz, kyk personelimiz, gerek pandemi dönemindeki, ve gerekse egitim ögretim dönemindeki fedakar çalismalariyla sevgili ögrencilerimizin her türlü ihtiyacina cevap verecek nitelikte hizmetlerine devam etmektedir. Yüz yildir gözyasindan, zulümden, yalandan beslenen çukur zihniyetin yöntemlerini milletçe biz çok iyi biliyoruz. Gençlerimiz, aziz milletimiz bütün her seyin farkindadir. Bir tarafta gelecegin güçlü Türkiye’sini gençlerle birlikte insa eden Cumhurbaskanimizin dünyanin en büyük havacilik ve teknoloji organizasyonu TEKNOFEST’ te gençlerimize, gelecegimize vizyon çizerken, diger tarafta yalandan baska hiçbir sermayesi olmayanlarin tezviratlariyla karsilasiyoruz. Onlar yalan, algi siyasetine devam etsinler, aziz milletimiz her seyin farkindadir. Biz yeni, yeniden büyük Türkiye yolunda aziz milletimiz için hizmet üretmeye, hizmet siyasetine devam edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA