Yanlis Ameliyat Sonucu Doktoru Intihar Eden O Kadin Konustu

Yalova’da 7 yil önce yanlis ameliyat sonucu vicdan azabindan intihar eden doktorun, böbreklerini biraktigi hastasi Seher Uygun ilk kez konustu. Seher Uygun, "Ben hakkimi helal etmiyorum. Asla da etmem" diye konustu.

Yanlis Ameliyat Sonucu Doktoru Intihar Eden O Kadin Konustu
Edinilen bilgiye göre, 7 yil önce Yalova’da yasayan Seher Uygun, kalça protezi ameliyati için özel bir hastaneye gitti. Operasyon sirasinda doktor Güven Mete yanlislikla hastasinin atardamarini kesti. Ameliyattan sonra vücudu sismeye baslayan Uygun’a böbrek yetmezligi tanisi kondu. Ameliyattan sonra hayati kararan Uygun, hemodiyaliz için Istanbul Cerrahpasa’daki bir hastaneye sevk edildi. Vicdan azabi çeken doktor hatali ameliyattan 2 yil sonra asansör bosluguna atlayarak intihar etti. Dr. Mete, ailesine biraktigi son mektubunda organlari saglam kalirsa hastasi Seher Uygun’a böbreklerinin verilmesini istedi.

Yanlis ameliyat sonrasi hayati kararan Uygun ilk kez konustu.

Yillar önce yasadigi ameliyati anlatan Uygun, "8 saat süren operasyonun ardindan bir gece yogun bakimda kaldim, sonra beni servise aldilar. 2 gün daha hastanede yattim. Daha sonra beni baska bir hastaneye fizik tedaviye götürdüler. 2 gün fizik ya gördüm ya görmedim vücudun sismeye basladi.

Toplar damarimin kesildigini bilmiyordum. Sonra tekrardan doktor geldi. Nasil oldugumu sordu. Karnimda agrim oldugunu söyleyince böbreklerde problem oldugunu söyledi.

Daha sonra nefroloji doktoru geldi. Benim karnima bakinca diyalize girmem gerektigini söyledi.

Ondan sonra da kalp doktoru da geldi. Ablam doktora neden her gün kardesimin kalbine bakiyorsunuz? diye sorunca doktor bana iki ameliyat geçirdigimi söyledi.

Ameliyat esnasinda toplardamarimin kesildigini doktordan ögrendik" diye konustu.



"4 AYLIK TEDAVININ ARDINDAN BÖBREKLERIM IFLAS EDIP ÇALISMADI"

Ameliyati gerçeklestiren doktora sorduklarinda hiç ses çikarmadigini anlatan Uygun, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ben günden güne sistim. Beni sürekli diyalize aliyorlardi. Diyalize giriyorum artik son noktaya geldi. Ben artik iyice kendimden geçmeye baslayinca benim ailem kavga çikarmaya basladi.

O zaman beni Medical Park Hastanesi’ne sevk ettiler. 4 aylik tedavinin ardindan böbreklerim iflas edip çalismadi. Yalova’ya döndüm, Yalova’da diyalize girmeye basladim. Sonra bana doktorlar böbrek nakli olman gerektigini söyledi.

Annem böbregi bana uydu ve bana böbregini verdi, nakil olduk."

"DOKTORUN INTIHAR ETTIGINI 2 YIL SONRA ÖGRENDIM"

Böbreklerinin iflas etmesine sebep olan doktorun intihar ettigini 2 yil sonra ögrendigini söyleyen Seher Uygun, "Benim yegenim ayni hastanede çalisiyordu. Doktorun esi Hilal Mete oranin bashekimiydi. Yegenimi arayarak diyor ki ‘Tugçe benim esim intihar etti. Senin akraban böbrekleri iflas etmisti, ameliyat esnasinda toplardamarini kesti. Biz maddi manevi tazminat ödeyemeyiz. Ama esim, (Ben kendimi asansör boslugundan atiyorum eger ki organlarim saglam kalirsa Seher Uygun’a verin) diyerek bir not birakti’. Yegenim de ona benim 2 yil önce nakil oldugumu çok zayifladigimi ve sürekli Istanbul’a tedaviye gittigimi anlatmis" dedi.

Ameliyatin üzerinden 7 sene geçtigini ifade eden Seher Uygun "Ben 7 senedir sürekli gidip geliyorum. Uzun yol yürüyemiyorum. Çok çabuk yoruluyorum. Bacagim agriyor. Bacagimdaki agrilar kesildi. Ben bacagimi kaybettim, böbregimi kaybettim, safra kesem gitti, gözlerim görmüyor, günde 30 tane ilaç kullaniyorum. Ben buna istinaden bu ilaçlari kullaniyorum. Yani ben hiç ilaç kullanmiyordum. Suan bende seker, tansiyon, kolesterol, kalp ritim bozuklugu var, ben bacaklarimin için damarlarim tikali ilaç içmedigim zaman morariyor. Bunlarin hepsi doktordan kaynaklandi. Ben onun yüzünden bu haldeyim" diye konustu.



"BENI PARAMLA ÖLÜME GÖTÜRDÜ"

50 yillik ömrünün 20 yila indigini ifade eden Uygun, "Beni paramla ölüme götürdü. Bana deseydi ’Ben ortopedi doktoruyum ama senin ameliyatin beni asar.’ Ben demedim ki ona ’Beni illaki ameliyat et, beni kes’, tamam yaptin ettin arkamda niye durmadin? Ne bir aradin ne sordun. Biz maddi manevi bittik. Bugün Istanbul’ a gidip gelmek kolay mi? Biz hastaneye milyonlarca lira para ödedik. Git gel kolay mi? Bir de utanmadan arlanmadan beni icraya verdiler. Alacakli iken beni verecekli duruma düsürdüler. Ben Allah’in adaletine güveniyorum. Baskada hiç bir sey demiyorum. Ben hakkimi helal etmiyorum. Asla da etmem. Ben etsem de Allah etmez. Ben çok yiprandim. Benim psikolojim bozuldu, yuvam dagildi, ben ancak toparladim kendimi. Bize yazik degil mi? Bir insan eti bu kadar mi ucuz? Ben ölseydim ne olacakti? Yine ayni seyler olacakti. Yine benim ailem çolugum çocugum magdur olacakti. Ben engelli kaldim" seklinde konustu.

(Mehmet Buldu - Ilkay Altay/IHA)
Kaynak: İHA