Vali Demirtas, 'Akif' Filmini Ögrencilerle Izledi

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas ve esi Beyhan Demirtas, Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsi’ni yazarken yasadiklarini konu alan ’Akif’ filmini ögrencilerle izledi.

Vali Demirtas, 'Akif' Filmini Ögrencilerle Izledi
Filmin gösterimine Vali Demirtas ve esi Beyhan Demirtas’in yani sira belediye daire baskanlari ile ögrenciler katildi.

Film gösteriminin ardindan açiklamada bulunan Vali Mahmut Demirtas, Kurtulus Savasi’nin ruhunu yansitan, vatan ve bayrak sevgisinin benzersiz kahramanliginin göstergesi olan Istiklal Marsi’nin yazari Mehmet Akif Ersoy’un yasadiklarini gençlere aktarilmasinda önemli bir yapitin ortaya konuldugunu belirtti.



Hayirsever is insanlarina plaket verildi

Mehmet Akif Ersoy’un hayat mücadelesinin ve yasadigi zorluklari izleyerek anlamak gerektigini söyleyen Vali Demirtas, “Akif’in yüksek ahlakini, kisiligini, millet sevgisini ve bagimsizlik askini bu filmle o günlere giderek yasayip kendimize örnek almayiz. Istiklâl Marsimizin yazari Akif’in hayat felsefesini ve çektigi sikintilari daha iyi anlamak isteyenleri bu yapiti izlemeye davet ediyorum. Bu vesilesiyle vatan sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha minnet ve sükranla yad ediyorum” dedi.

Vali Demirtas, daha sonra emegi geçen hayirsever is insanlarina plaket vererek tesekkür etti. Gala gösterimi, çekilen toplu fotografla son buldu.
Kaynak: İHA