Tam 6 Asirdir Ayakta Olan Uzunköprü Restore Ediliyor

Dünyanin en uzun tas köprülerinden olan ve Edirne’nin ilçelerinden birisine ismini veren Tarihi Uzunköprü’de restorasyon çalismalari devam ediyor.

Tam 6 Asirdir Ayakta Olan Uzunköprü Restore Ediliyor
Osmanli Devleti’nin baskentlerinden biri olan Edirne’de sik sik tasan Ergene Nehri ve saglam bir köprü ihtiyacini artmasi üzerine Osmanli padisahlarindan Sultan II. Murat Han zamaninda Mimar Muslihittin tarafindan 1427-1443 yillari arasinda bin 270 metre uzunlugundaki tas köprü insa edildi. Somut Varliklar Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan Uzunköprü’nün asirlarca ayakta kalmasi için restorasyon çalismasi baslatildi. Hazirliklarin tamamlanmasinin ardindan baslayan restorasyon çalismalari devam ediyor.

Osmanli yadigari tarihi tas köprünün restorasyonundan mutlu oldugunu belirten Ismail Çaliskan, köprünün daha güzel olacagini söyledi.

Atalarin emanetlerine sahip çikilmanin mutlulugunu yasadigini söyleyen Taner Tuna ise “Uzunköprümüz adina çok güzel bir sey. Bu tarihi bir köprü. Osmanli padisahlarindan Sultan II. Murat dönemlerinde yapilan bir köprüdür. Bu köprünün tekrar restore edilmesi bizler için gurur verici” diye konustu.

Kaynak: İHA